Szerző: Ady Krisztián

2004. november 12. 08:48

Megjelenése előtt kezdte el forgalmazni néhány üzlet a Half-Life 2 akciójátékot

Az interneten terjedő fényképek és hírek szerint idő előtt kezdte meg néhány üzlet a Half-Life 2 akciójáték forgalmazását. Az "Electronics Boutique" például már tegnap, azaz csütörtökön átadta az előrendelt példányokat egyes vásárlóknak, noha a játék hivatalos megjelenése csak november 16-án, azaz jövő héten kedden (információink szerint hazai idő szerint 9-10 óra körül) esedékes, világszerte ugyanabban az időpontban.

A kézhez kapott játékkal ugyanakkor nem sokat tudnak kezdeni a játékosok, ugyanis a telepítéshez, illetve a használatba vételhez internetes, Steamen keresztüli aktiválásra lesz szükség, ami nyilvánvalóan jövő hét keddig nem történik meg. A védelemnek köszönhetően a feltelepített példányok maximum addig az állapotig juthatnak el, mint az interneten, Steam rendszeren keresztül előtöltött, aktiválásra kész másolatok.

Steam

A Steam rendszer a Valve saját értékesítési és terjesztési rendszere, melynek előnyeit elsősorban a nagy sávszélességű interneteléréssel rendelkezők tudják kihasználni. A rendszer lehetővé teszi, hogy a fejlesztők folyamatosan, a felhasználó közbeavatkozása nélkül frissítsék a játékokat, illetve a Half-Life 2 esetén hónapok alatt előtölthették azt, így a megjelenésekor csak fel kell oldani a titkosított adatokat, és már lehet is játszani a játékkal.

Egyes hírek szerint legalább 2 millió számítógépen vár a Half-Life 2 előtöltött példánya az aktiválásra, melyekkel a megjelenést követően azonnal, perceken belül játszhatunk majd. Nem kizárt, hogy a PC-s Half-Life 2 lekörözheti még az Xbox konzolra minap megjelent Halo 2 rekordméretű eladási adatait is.

A hányattatott sorsú Half-Life 2-nek az eredeti elképzelések szerint már majdnem egy éve a boltokban kellene lennie, azonban a szoftver forráskódját tavaly ősszel ellopták, ezért a fejlesztő annak újraírása mellett döntött, hogy hálózati játék esetén megakadályozzák a csalás lehetőségét. Amint arról beszámoltunk, a feltételezett tolvajokat júniusban tartóztatták le a hatóságok.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról