Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 8. 13:54

ATI lapkakészlet K8 processzorokhoz

Az ATI Technologies bejelentette első alaplapi chipkészletét a nyolcadik generációs AMD (Athlon 64, Sempron, Opteron) processzorokhoz. A Radeon Xpress 200 két kivitelben kerül piacra: integrált grafikus vezérlővel és anélkül, az utóbbi típusneve Xpress 200P.

A Radeon Xpress 200 egy DirectX 9.0-s gyorsítást kínáló Radeon X300 videovezérlőt tartalmaz, azonban PCI Express felületű videokártyákat is támogat. A vállalattól származó információk szerint az Xpress 200 grafikus vezérlőjének jelét VGA-, TV- és DVI-csatlakozón is elvezethetjük. A PCI Express x16 mellett a chipkészlet további négy PCI Express x1 eszköz meghajtására képes. Az Xpress 200 southbridge chipje négy Serial ATA és nyolc USB2.0 eszközt kezel. A northbridge és a southbridge közötti kommunikáció PCI Express interfészen keresztül zajlik.

Az új chipkészletre épülő alaplapok legkorábban decemberben kerülhetnek a boltok polcaira, a nagy gyártók közül az ASUS, az MSI, a Gigabyte, a Shuttle és az ECS tervezi a Radeon Xpress 200 felhasználását. Az ATI tájékoztatása szerint a HP, a Medion és a Falcon Northwest kínálatában lesznek olyan PC-k, amelyek az új chipkészletre épülnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról