Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 8. 09:47

Mérsékelt növekedés várható a szoftverpiacon

[News.com] Az idén 6,2 százalékkal, 189 milliárd dollárosra növekszik a szoftverpiac -- áll az IDC piackutató vállalat előrejelzésében. Az IDC prognózisa szerint 2003 és 2008 között a globális szoftvereladások évi átlagban 6,9 százalékkal emelkednek. "Bár a szoftverpiac -- történetének első visszaesése után -- ismét növekszik, a közeljövőben nem várható a múlt évezred végén megszokott kétszámjegyű százalékos növekedés" -- áll a jelentésben.

Továbbra is Észak-Amerika marad a legnagyobb szoftverpiac, de a legerősebb növekedés Európában és Ázsiában várható. Az IDC szerint ezek a piacok jelentik majd a legnagyobb kihívást is az árak, valamint a kalózkodás tekintetében. A piackutató cég úgy látja, a szoftverpiac növekedését az üzleti intelligencia, az adattárház és a biztonsági alkalmazások mozgatják majd. A jövőben növekedi fog a nyílt forrású szoftverek piaci súlya is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.