Szerző: Ady Krisztián

2004. október 27. 10:01

Kapható a színes kijelzővel szerelt iPod Photo -- újabb európai országokban lehet elérni az Apple iTunes online zeneboltot

A korábbi pletykákat igazolva az Apple bemutatta két új iPod lejátszóját. Már rendelhető a vállalat online boltjából a színes kijelzővel szerelt, fotók tárolására és bemutatására is alkalmas iPod Photo hordozható lejátszó, valamint a korábbi iPod modell speciális, U2 változata.

A korábbi pletykákat igazolva az Apple bemutatta két új iPod lejátszóját. Már rendelhető a vállalat online boltjából a színes kijelzővel szerelt, fotók tárolására és bemutatására is alkalmas iPod Photo hordozható lejátszó, valamint a korábbi iPod modell speciális, 'U2' változata.

A speciális, fekete-vörös előlappal, valamint ezüst hátlappal szerelt, a hátoldalon az együttes tagjainak aláírásával ellátott iPod 20 Gbájtnyi zene tárolását teszi lehetővé. Az exkluzív modellt 399 dolláros áron értékesíti az Apple, kifejezetten a U2 rajongóinak: a csomagban ugyanis egy iTunes kupon is található, mellyel a U2 összes albumát, körülbelül 400 darab U2 dalt lehet letölteni az Apple online zeneboltjából, beleértve a legutolsó albumot is.

A vállalat másik új terméke, az iPod Photo 64 ezer szín megjelenítésére képes, 220x176 pixeles színes kijelzővel rendelkezik -- ez a felbontás egyes mobiltelefonokról ismerős lehet --, s készülékre feltöltött fotókat természetesen nem csak az apró kijelzőn, hanem a TV képernyőjén is képes megjeleníteni. A 40 GBájtos modell 499, a 60 Gbájtos 599 dollárba kerül a cég online üzletében.

A fotókat a legújabb, 4.7-es verziójú iTunes alkalmazással lehet feltölteni a hordozható lejátszóra, ez a verzió már támogatja az iPod Photót is. A Windows és Mac OS X alatt futtatható szoftver segítségével nem csak lejátszhatjuk és menedzselhetjük a zenéket és fotókat, hanem az alkalmazás egyben hozzáférést is nyújt az Apple online zeneboltjához is.

Az Apple az új termékekkel együtt bejelentette, hogy már nem csak az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban lehet elérni az iTunes online zeneboltot, hanem mától Ausztria, Belgium, Finnnország, Görögország, Olaszország, Luxemburg, Portugália és Spanyolország felhasználói is vásárolhatnak dalokat az online üzletből. A támogatott országok sora Kanadával is bővülni fog novembertől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról