Szerző: Budai Péter

2004. október 19. 11:34

A JBoss is saját munkafolyamat-menedzsment rendszerrel jelentkezik

A JBoss hétfőn bejelentette, hogy saját, nyílt forrású munkafolyamat-szerveren dolgozik, melyet jBPM 2.0-nak neveztek el.

[HWSW] A JBoss hétfőn bejelentette, hogy saját, nyílt forrású munkafolyamat-szerveren dolgozik, melyet jBPM 2.0-nak neveztek el. A JBoss BPM (Business Process Management) motorja kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat középrétegében. A vállalat ezen kívül megszerezte magának a technológia atyját, Tom Baeyenst, aki eredetileg a Java Business Process Management platform fejlesztésének vezetője volt. A jBPM a Tomcat és a Hibernate technológiák kiegészítésével alkotja majd a JBoss Middleware Platformot.

A vállalat illetékesei szerint az új BPM motor tetszőlegesen komplex rendszerekre is alkalmazható a jBPM Process Definition Language segítségével, ami a legtöbb elismert üzleti munkafolyamat-modellező módszert támogatja, így a BPEL-t (Business Process Execution Language), a BPEL for Java-t, a Business Process Modeling Language-et, az ebXML-t (Electronic Business XML), az ebXML Business Process Specification Schema-t, a Web Service Choreography Interface-t és az XML Processing Description Language-et.

A JBoss jBPM megoldása az LGPL (Lesser GNU General Public License) licenc szerint lesz felhasználható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról