Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 18. 15:08

Jövőre tolódik a Sony PlayStation Portable megjelenése?

A Sony eredetileg az idei év végén tervezte piacra dobni PlayStation Portable hordozható konzolját, azonban a legújabb hírek szerint elképzelhető, hogy a premier a jövő év elejére csúszik. A késésről jelen esetben nem a Sony tehet, hanem a játékfejlesztők, ugyanis a szoftverek lassabban készülnek a vártnál.

Várható játékok
A PlayStation Portable konzolra biztosan elkészül a Gran Turismo, a Ridge Racer, a Wipeout, a Tony Hawk's Pro Skater, a Medievil, az Ape Escape, a Spider-Man, az NBA Street, az NFL Street, a Need for Speed Underground, illetve a Metal Gear Solid átirata.
Az október elején rendezett Tokyo Game Show látogatói már működés közben láthatták a PlayStation Portable készülékeket és a rajtuk futó első játékok akkori változatait, azonban szakértők szerint a szoftverek még igen-igen kezdetleges állapotban voltak, a leginkább kidolgozottak is csupán 60-70 százalékban lehettek készen. Ez azt jelentheti, hogy valószínűleg nem készülnek el az idei premierre, játékok híján pedig a Sonynak nem marad más választása, mint a piaci megjelenés elcsúsztatása.

Ezeket a híreket látszik megerősíteni a Sony Computer Entertainment egyik vezetőjének, Izumi Kawanishinek a nyilatkozata, amelyben arról beszél, hogy a PlayStation Portable megjelenése a szoftverfejlesztőkön múlik. A Sony a maga részéről mindent megtett a PSP sikere érdekében, ugyanis mindössze 18 hónap alatt tervezte meg, és készítette el a konzolt.

Mint arról már régebben beszámoltunk, a PlayStation Portable konzol lelke két darab 32 bites MIPS R4000 processzor lesz, amelyek órajele 333 MHz. A 16:9 arányú képernyő 480 x 272 pixel felbontásban működik majd, és közel 17 millió szín megjelenítését teszi lehetővé. A készülékben beépített Wi-Fi vezérlő, infravörös port, valamint USB2.0 csatlakozó is helyet kap. A hordozható konzol az MP3 formátum mellett a Sony saját, ATRAC eljárással tömörített állományait is képes lesz megszólaltatni. A PSP a Sony által kifejlesztett Universal Media Disc (UMD) lemezeket kezeli, amely 60 milliméter átmérőjű és 1,8 Gbyte adat tárolására alkalmas.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról