Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 18. 13:10

Három új mobiltelefonnal jelentkezett a Motorola

A Motorola három új mobiltelefont jelentett be, amelyek a vállalat termékeire már régóta jellemző széthajtható kivitelben készülnek.

A most megjelent mobiltelefonok között a legkevesebbet tudó és legolcsóbb modell a V180, amely apró méreteivel és pehelykönnyű kivitelével hívja fel magára a figyelmet. A háromsávos készülék két kijelzővel rendelkezik, a belső egy 128x128 pixel megjelenítésére alkalmas színes megjelenítő, a külső kijelző pedig 86x38 képpontot mutat meg szürke színben.

Alsó középkategóra

A V180 fontosabb tulajdonságai között említhetjük a polifonikus csengőhangok lejátszását, a készülék MIDI és MP3 formátumú dalokat egyaránt képes megszólaltatni. Az MP3 állományok méretével azonban vigyáznia kell a felhasználónak, a telefonban ugyanis csupán 1,5 Mbyte memória található, így kedvenc dalunknak csak az első taktusai férnek rá. A Motorola V180 támogatja a multimédiás üzeneteket, és WAP böngészőt is tartalmaz. A gyári adatok szerint lítiumion-akkumulátora 215 óra készenlétet vagy 4,5 óra beszélgetést bír.

A Motorola V220 ennél némileg nagyobb, vaskosabb és nehezebb készülék, persze 83x44x24 milliméteres mérete és 105 grammos tömege okán nem kényelmetlen a használata. A V220 a V180-nal közel azonos műszaki jellemzőkkel rendelkezik, azonban egy VGA felbontású digitális kamerával is ellátták. Annak ellenére, hogy a telefon beépített kamerát tartalmaz, a memóriája csupán 1,8 Mbyte méretű, és sajnos nem is bővíthető.

A Motorola V220 szintén támogatja a multimédiás üzeneteket, a MIDI és MP3 formátumú csengőhangokat, emellett a készülék futtatja a Java alkalmazásokat is. A gyári specifikációk szerint a V220 egy feltöltéssel 180 óra készenléti vagy 4,6 óra beszélgetési időt nyújt tulajdonosának.


Motorola V180 és V220

A legnagyobb ágyú

A három új telefon közül a legtöbb funkciót a V505 vonultatja fel. A készülék 121 grammos tömegével és 89x48x23 milliméteres méreteivel nem tartozik a legkönnyebb és legkisebb mobiltelefonok közé, azonban ezt várhatóan ellensúlyozzák szolgáltatásai. A négysávos V505 belső kijelzője 128x160 pixeles, a külső kijelző pedig szintén színes, és alkalmas a hívó félhez rendelt fotó megjelenítésére.

A készülék érdekessége, hogy kompatibilis az AIM, az ICQ és Yahoo azonnali üzenetküldő szolgáltatásokkal. A V505 -- a V180-hoz és a V220-hoz hasonlóan -- szintén megszólaltatja a MIDI és MP3 csengőhangokat, emellett videók lejátszására is alkalmas. A készülék akkumulátora egy feltöltéssel 190 óra készenlétet vagy 5,5 óra beszélgetést bír.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról