Szerző: Ady Krisztián

2004. október 13. 15:09

Memóriakártyával ötvözi az érintés nélküli, rádiós chipkártyák előnyeit a Matsushita

A főként Panasonic márkanevű termékeiről ismert Matsushita Electric bejelentette, hogy kifejlesztette az első olyan SD memóriakártyát, amely érintkezés nélküli chipkártyaként is használható. A smartSD Cardnak nevezett intelligens SD memóriakártyák az érintkezésnélküli, rádiófrekvenciás adattovábbítás kényelmét ötvözik az adatok tárolásának lehetőségével, valamint jobb adatvédelemmel.

A főként Panasonic márkanevű termékeiről ismert Matsushita Electric bejelentette, hogy kifejlesztette az első olyan SD memóriakártyát, amely érintkezés nélküli chipkártyaként is használható. A "smartSD Card"nak nevezett intelligens SD memóriakártyák az érintkezésnélküli, rádiófrekvenciás adattovábbítás kényelmét ötvözik az adatok tárolásának lehetőségével, valamint jobb adatvédelemmel.

A SmartSD Card a vállalat szerint új üzleti lehetőségeket teremt az eszközgyártókon kívül a rendszerfejlesztő és szolgáltató ágazatok számára is. Az első, mintául szolgáló intelligens Secure Digital kártya-szállítmányok 2004 decemberében várhatók. A sorozatgyártás várhatóan 2005 őszén indulhat el.

Az intelligens, fizikai kapcsolatot nem igénylő chipkártyákat például a bankok, a szállítmányozás és terjesztés, az ipari és közigazgatási alkalmazások területén lehet előnyösen felhasználni. A chipkártyák alkalmasak lehetnek a tömegközlekedési eszközökön történő fizetésre, a különböző beléptető-rendszerekben való használatra, de elektronikus pénzként vagy hitelkártyaként is funkcionálhatnak.

A smartSD Card lehetővé teszi nagy mennyiségű adat biztonságos továbbítását és rögzítését, ezáltal ideálisan alkalmazható egy sor új területen. Az új smartSD Card fáradhatatlan FeRAM (ferroelektromos RAM) chipje a hagyományos EEPROM chipeknél ötször gyorsabb másolást tesz lehetővé. A biztonságos, titkosítással is rendelkező, kibővített memóriahelyről is 600 Kbyte/mp sebességgel továbbíthatók az adatok.

"Reményeink szerint a smartSD Card különleges tulajdonságai új üzleti lehetőségeket nyitnak majd. Ilyen lehetőségek lehetnek például a különböző vállalatok számára az információ kiszivárgásának megakadályozása, a mobilszolgáltatók számára a tartalom-terjesztés, de említhetnénk a különböző AV eszközök számára piacra dobott anyagok másolásvédelmét is" -- nyilatkozta Masaki Akiyama, a Panasonic System Solutions Company elnöke. "Cégünk azon dolgozik, hogy az SD kártyás alkalmazások egyre táguló világa kényelmesebb és biztonságosabb lehessen".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról