Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 5. 09:21

Csökkentette negyedéves bevételi előrejelzését az AMD

Az AMD hétfőn bejelentette, hogy csökkentette harmadik negyedéves forgalmi előrejelzését, mivel a vártnál alacsonyabb volt a flash memóriái iránti kereslet.

Az AMD hétfőn bejelentette, hogy csökkentette harmadik negyedéves forgalmi előrejelzését, mivel a vártnál alacsonyabb volt a flash memóriái iránti kereslet.

A vállalat korábban úgy becsülte, hogy a szeptember 26-án véget érő negyedévben a második negyedévben elkönyvelt 1,261 milliárd dolláros forgalomnál és 32 millió dolláros nyereségnél jobb eredményeket ér majd el, a legfrissebb előrejelzés szerint azonban a bevétel várhatóan csökkenni fog, mivel a flash memóriák iránti kereslet elmaradt a tervektől. A profit ennek ellenére nőhet, mivel a processzor-üzletág igen jól teljesít.

"A bruttó nyereséghányadunk és a nettó nyereségünk növekedésére számítunk, mivel a processzor-üzletágunknál a forgalom és átlagos eladási ár egyaránt emelkedett" -- mondta Robert Rivet, az AMD pénzügyi igazgatója. "Noha a harmadik negyedéves bevétel a flash memória üzletág gyengélkedése miatt a várakozások alatt alakul, a processzor-üzletág továbbra is erős, elsősorban az AMD64 chipek iránti növekedő kereslet miatt."

A második negyedévben az AMD 1,261 milliárd dollár bevétel mellett részvényenként 9 cent nyereséget ért el. Elemzők arra számítottak, hogy a cég a harmadik negyedévet 1,35 milliárd dolláros bevétellel és részvényenként 12 cent profittal zárja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról