Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 30. 08:52

Ötödik előtöltési szakaszához érkezett a Half-Life 2

Felgyorsultak a várva-várt Half-Life 2 körüli események: az év játéka cím egyik várományosának újabb részletét tölthetjük le a Steamen keresztül. A hét elején a Half-Life 2-höz kapcsolódó multiplayer játék, a Counter-Strike: Source főbb grafikus elemeit, hangjait és modelljeit tölthették le a Steam regisztrációval rendelkezők, most pedig a multiplayer pályák érkeznek meg gépünkre, teljessé téve, valószínűleg végleg letöltve a játékot. Az ötödik előtöltést követően elméletileg már csak a játék jövő heti felszabadítására kell várnunk.

Felgyorsultak a várva-várt Half-Life 2 körüli események: az 'év játéka' cím egyik várományosának újabb részletét tölthetjük le a Steamen keresztül. A hét elején a Half-Life 2-höz kapcsolódó multiplayer játék, a Counter-Strike: Source főbb grafikus elemeit, hangjait és modelljeit tölthették le a Steam regisztrációval rendelkezők, most pedig a multiplayer pályák érkeznek meg gépünkre, teljessé téve, valószínűleg végleg letöltve a játékot. Az ötödik előtöltést követően elméletileg már csak a játék jövő heti 'felszabadítására' kell várnunk.

A Half-Life Fallout oldal információi szerint a Half-Life 2 a jövő héttől lesz megvásárolható bankkártya segítségével a Steamen keresztül és akik ilyen módon megvásárolják a játékot, avagy ATI kuponnal rendelkeznek, azonnal játszhatnak majd a hét folyamán előtöltött CS:Source-szal.

A CS:Source megjelenését vélhetően az tette lehetővé, hogy a termék teljes egészében a Valve-hoz kötődik, a Vivendinek nem sok beleszólása van az ingyenes kiegészítő terjesztésébe. A két cég között indult perek valószínűleg tovább hátráltatják a hányattatott sorsú akciójáték megjelenését.


CS:Source - Counter Strike 1.6 új köntösben

Mivel a Half-Life 2 kétségbevonhatatlanul napjaink egyik leginkább várt játéka, mind a fejlesztőnek, mind a kiadónak érdeke, hogy a termék minél hamarabb megjelenjen, mivel a késések komoly bevételkiesést okozhatnak mindkét fél részére. A Valve és a Vivendi viszonya az utóbbi időben a hírek szerint megromlott, a Vivendinek mindenképp szüksége van a Half-Life 2 értékesítési bevételeire.

A hányattatott sorsú Half-Life 2-nek az eredeti elképzelések szerint már majdnem egy éve a boltokban kellene lennie, azonban a szoftver forráskódját tavaly ősszel ellopták, ezért a fejlesztő annak újraírása mellett döntött, hogy hálózati játék esetén megakadályozzák a csalás lehetőségét. Amint arról beszámoltunk, a feltételezett tolvajokat júniusban tartóztatták le a hatóságok.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról