Szerző: roberto

2004. szeptember 28. 22:53

Erős negyedévet zárt a Red Hat

A Red Hat közzétette az augusztus 31-én

A Red Hat közzétette az augusztus 31-én lezárult második pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 46,3 millió dolláros bevétele 60 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának bevételeit, és 11 százalékos növekedést jelent az első pénzügyi negyedévhez képest is.

A cég nyeresége a második negyedévben elérte a 11,8 millió dollárt, azaz a részvényenkénti 6 centet. Az előző év második negyedéves adataihoz képest ez 225 százalékos növekedést jelent, míg 8 százalékkal haladja meg az előző negyedév adatait. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők egyébként az AP információi szerint 47,5 millió dolláros bevételre és részvényenkénti 5 cent nyereségre számítottak.

A negyedév során a Red Hat összesen 144 000 Red Hat Enterprise Linux előfizetéssel rendelkezett, köztük új előfizetőkkel, illetve az előfizetésüket megújítókkal is. Az összes előfizetésből 115 000 szervertermékekre szólt.

A Red Hat vállalati szoftvertermékeihez, a high-end szerverekbe szánt Red Hat Enterprise Linux AS-hez, az inkább kisvállalati piacot megcélzó Red Hat Enterprise Linux ES szerver operációs rendszerhez, valamint Red Hat Enterprise Linux WS, azaz munkaállomásokba szánt változatához kizárólag előfizetéses rendszerben lehet hozzájutni, amiért cserébe termékfrissítéseket és a biztonsági problémák gyakorlatilag azonnali javítását kapja a felhasználó.

"Amint azt [negyedéves] eredményeink is mutatják, ajánlataink iránt erős kereslet mutatkozik. Vállalatunk sikeresen veszi a globális akadályokat is" -- kommentálta cége eredményeit Charlie Peters, a Red Hathez a nyár végén került új pénzügyi vezérigazgató és működésért felelős alelnök.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról