Szerző: Budai Péter

2004. szeptember 27. 10:48

Megjelent a nyílt forrású JBoss Application Server 4.0

[eWeek] A JBoss múlt héten jelentette be a JBoss Application Server 4.0 megjelenését. Az atlantai cég -- ami a vezetői szerint professzionális nyílt forrású vállalat -- terméke sikeresen megfelelt a J2EE (Java 2 Platform, Enterprise Edition) 1.4-es verziója által támasztott követelményeknek, aminek tanúsításához több, mint 23 ezer tesztet kellett elvégezni a Test Compatibility Kit segítségével.

[eWeek] A JBoss múlt héten jelentette be a JBoss Application Server 4.0 megjelenését. Az atlantai cég -- ami a vezetői szerint "professzionális nyílt forrású" vállalat -- terméke sikeresen megfelelt a J2EE (Java 2 Platform, Enterprise Edition) 1.4-es verziója által támasztott követelményeknek, aminek tanúsításához több, mint 23 ezer tesztet kellett elvégezni a Test Compatibility Kit segítségével.

A JBoss illetékesei arról is beszámoltak, hogy az új termék támogatja a nézőpont-központú programozási módszereket, amikkel nagyban növelhető a középréteg teljesítménye, produktivitása és kezelhetősége. A vállalat állítása szerint a JBoss AS 4.0 az első nyílt forrású alkalmazásszerver, ami tanúsítottan J2EE 1.4 kompatibilis, és rendelkezik nézőpont-központú képességekkel.

A JBoss AS 4.0 támogatja a SOA (Service Oriented Architecture) technológiát, valamint bármely Java objektum számára biztosít vállalati-szintű szolgáltatásokat, pédául fürtözést, beleértve a POJO-kat (Plain Old Java Objects) is. A rendszer tartalmazza a Tomcat 5-öt, valamint a JBossCache-t, ami a vállalat nyílt forrású, tranzakció-kezeléssel támogatott elosztott cache megoldása a Java objektumok számára. Ugyancsak a szoftver részét képezi a Hibernate 2.1, ami egy objektum-relációs összerendelést végző motor, és a JBossIDE fejlesztői környezet, életciklus-támogatással, és hibakereséssel felvértezve.

"A nyílt forrás egyre gyorsabban fejlődik, és a Linuxon történő felhasználás után a középrétegben is kezd teret hódítani. Vállalatunk a nyílt forrás második generációjának képviselőjeként elsősorban arra összpontosít, hogy egy egészében nyílt forrású középréteget lehessen kifejleszteni, aminek az alapját a JBoss AS képezi. A JBoss AS 4.0, közel három év, részben a nézőpont-központúság terén folytatott kutatás eredménye. Ez is mutatja, hogy a JBoss képes a piacnál gyorsabban fejleszteni" -- nyilatkozta Marc Fleury, a JBoss elnök-vezérigazgatója közleményében.

A JBoss AS 4.0 az LGPL (Lesser General Public License) nyílt forrású licenc feltételei szerint használható és a JBoss honlapjáról tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról