Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 21. 10:07

Használhatók lesznek a mobiltelefonok az Airbus repülőgépein

[infoSync] Az Airbus bejelentette, hogy befejezte picocell mobilkommunikációs tesztjeit. Az új, Airbus A320 típusú repülőgépekre kifejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy a repülőgépeken utazók gond nélkül használhassák a mobiltelefonjukat, beszélgethessenek vagy rövid szöveges üzeneteket küldhessenek, anélkül, hogy a működő mobilkészülékek zavarnák a repülőgép fedélzeti berendezéseit.

[infoSync] Az Airbus bejelentette, hogy befejezte "picocell" mobilkommunikációs tesztjeit. Az új, Airbus A320 típusú repülőgépekre kifejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy a repülőgépeken utazók gond nélkül használhassák a mobiltelefonjukat, beszélgethessenek vagy rövid szöveges üzeneteket küldhessenek, anélkül, hogy a működő mobilkészülékek zavarnák a repülőgép fedélzeti berendezéseit.

A "picocell" technológia egy kisméretű mobilhálózati cellát, lefedettségi területet hoz létre az úton lévő repülőgép utasterében, az ehhez a cellához kapcsolódó mobiltelefonok pedig a Globalstar műholdjain keresztül hozzák létre a földi kapcsolatot.

Az Airbus várakozásai szerint az első kereskedelmi telefonszolgáltatások 2006-ban indulhatnak meg a vállalat A320-as repülőgépein. A hívások díjait továbbra is a saját mobilszolgáltatónk számlázza majd, azt azonban nem tudni, hogy az ilyen roaminghívások mennyivel kerülnek majd többe a szokásos roaminghívásoknál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról