Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 20. 14:21

Felvásárlásokkal erősít a Symantec

A Symantec Corp. bejelentette, hogy véglegesen megállapodott az @stake, Inc. digitális védelmi céggel annak felvásárlásáról. Az @stake a cégek létfontosságú infrastruktúráját és alkalmazásait segít megvédeni. Az ügylet várhatóan októberben zárul le.

A Symantec Corp. bejelentette, hogy véglegesen megállapodott az @stake, Inc. digitális védelmi céggel annak felvásárlásáról. Az @stake a cégek létfontosságú infrastruktúráját és alkalmazásait segít megvédeni. Az ügylet várhatóan októberben zárul le.

Az @stake digitális védelmi tanácsadást, valamint védelmi vizsgáló és elemző termékeket kínál a vállalati környezetben telepített technológiák kockázatának felméréshez és a kockázatok kezeléséhez. A cég megoldásai számos területen, így a banki és pénzügyek, az elektronikus üzletvitel, a szoftverfejlesztés és a telekommunikáció területén teszik lehetővé az elektronikus üzleti tevékenységet.

Az @stake olyan piaci területekre hatolt be, mint a pénzügyi, távközlési és szoftvertechnológiai szektor, amelyek sikere a védett alkalmazások és a bonyolult infrastruktúra közepette vezetett üzletviteltől függ. Ügyfelei között van a világ első tíz pénzintézete közül hat, a világ első tíz önálló szoftvercége közül négy és a világ első tíz távközlési szolgáltatója közül hét.

Tanácsadó szolgáltatásán kívül az @stake számos saját eszközt is használ ügyfelei szerződéseihez kapcsolódóan. Az @stake LC 5 a rendszergazdát segíti a felhasználói és rendszergazdai jelszavak ellenőrzésében és helyreállításában. Az @stake WebProxy hatékony, interaktív alkalmazásvédelmi eszköz, amellyel a szoftverfejlesztők, a minőségbiztosító mérnökök és a védelmi szakemberek ellenőrizhetik és fokozhatják a webes alkalmazások védelmét, valamint amellyel a fejlesztők pontosan megfigyelhetik, hogy hogyan reagálnak a webes alkalmazások a többfázisú támadásokra.

A Symantec emellett egy brit biztonsági tanácsadó céget is megszerzett: az 1994-ben alapított LIRIC Associates a nagyon bonyolult, egész világot átfonó hálózatok védelmi igényeinek felméréséhez, valamint az ilyen hálózatok védelmi architektúrájának és szabályzatainak megtervezéséhez nyújtja szaktudását. Az ügylet várhatóan októberben zárul le.

A LIRIC felvásárlásával a Symantec kibővíti világméretű professzionális szolgáltatáscsoportjának kapacitását, ezzel segít a vevőinek a veszélyforrások és az ellenük alkalmazott védelmi eljárások közötti hézag áthidalásában. A LIRIC szolgáltatásai a sérülékenységek és a kockázat felmérésétől a védett rendszerek tervezéséig és a védelmi szabályzatok létrehozásáig terjednek. Szakértőinek és mérnökeinek saját területükön legalább 20 éves tapasztalatuk van. A LIRIC ügyfelei között találhatóak többek között az Egyesült Királyság országos és helyi közigazgatási szervei, a Védelmi Minisztérium, a jogalkalmazó és hírszerző irodák, valamint számos nagyvállalat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról