:

Szerző: castor

2004. szeptember 17. 09:15

Boltokba került minden idők egyik legjobban várt játékprogramja

Közel négyévnyi fejlesztés után boltokba került minden idők egyik legjobban várt Xbox játékprogramja, a Peter Molyneux által megálmodott Fable. A program 50 dolláros áron vásárolható meg.

Közel négyévnyi fejlesztés után boltokba került minden idők egyik legjobban várt Xbox játékprogramja, a Peter Molyneux által megálmodott Fable. A program 50 dolláros áron vásárolható meg.

A Fable egy szerepjáték, de nem a szó szoros értelmében, ugyanis nem egy kijelzőn láthatjuk, hogy hősünknek mennyi ereje van, hanem magán a karakteren vehetjük észre az izmokat. De más testi változások is feltűnhetnek, például kihullhat hősünk haja, vagy elhízhat. A legfontosabb, hogy a játék gyermekkorától egészen haláláig követi végig a főszereplő életét, így tanúi lehetünk növekedésének is.

A játék koncepciója hasonlít a Star Wars: Knights of the Old Republic-ra, ugyanis itt is a történet során véghezvitt cselekedeteink határozzák meg hősünk jellemét és külsejét. Az alapötlet Peter Molyneux-tól, a népszerű Popolus és Black & White játékok szülőatyjától származik, aki folyamatosan végigkísérte a fejlesztést, és a neve szinte biztosíték a kiváló végeredményre.

A Fable-t a Big Blue Box és a Lionhead Studios fejlesztőcsapat közösen készítette, és mivel jelenleg exkluzív szerződésük van a Microsofttal, ezért kizárólag csak Xbox konzolra jelenik meg a játék.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.