Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 16. 11:11

A Vodafone kínálatában is kapható lesz a Blackberry 7100 okostelefon

[infoSync] A T-Mobile mellett a Vodafone is bejelentette, hogy piacra dobja a Research In Motion (RIM) áttervezett BlackBerry 7100-as készülékét. A Vodafone-nak szállított modell azonosítója természetesen nem t-re, hanem v-re végződik, ezért a Vodafone-os készüléket 7100v típusjelzéssel kell keresnünk.

[infoSync] A T-Mobile mellett a Vodafone is bejelentette, hogy piacra dobja a Research In Motion (RIM) áttervezett BlackBerry 7100-as készülékét. A Vodafone-nak szállított modell azonosítója természetesen nem "t"-re, hanem v-re végződik, ezért a Vodafone-os készüléket 7100v típusjelzéssel kell keresnünk.

Az üzletemberek számára készített BlackBerry 7100v okostelefon billentyűzete teljesen másképpen működik, mint a régebbi készülékek teljes billentyűzete. Minden egyes új, nagyobb méretű billentyűhöz két karakter tartozik, ezért a felhasználónak vélhetően a prediktív szövegbevitelre kell hagyatkoznia, ha gyorsan szeretne adatokat bevinni a készülékbe.

A Vodafone egy az egyben ugyanazt a készüléket kínálja, mint a T-Mobile: a 7100v GSM-készülék is négysávos, Bluetooth és GPRS adatátvitelre képes, s természetesen továbbra is az üzletemberek igényeit elégítheti ki kommunikációs lehetőségeinek széles tárházával. A Vodafone-os készülék megjelenési ideje egyelőre nem ismert.

Hazánkban a T-Mobile Magyarország és a Vodafone nyújt Blackberry szolgáltatást, egyelőre kizárólag a nagyvállalatok számára. Az apró, mobiltelefonnál alig nagyobb készülékek minden időszakban könnyedén elérhetővé teszik a rendkívül fontos adatokat, e-maileket -- csatolmányokkal együtt --, címjegyzékeket a vállalati ügyfelek számára. A BlackBerry nagy előnye, hogy a postafiókba érkező e-maileket azonnal továbbítja a felhasználó készülékére is (push technológia), aki azt a készülék teljes billentyűzetével gyorsan megválaszolhatja.


BlackBerry 7100t -- kizárólag a T-Mobile-nál

Külön frissítés, PC-s szinkronizáció nélkül mindig a legaktuálisabb naptári (Outlook és Lotus Domino) bejegyzések láthatók a készüléken, emellett az internet, a telefonkönyv vagy intranet elérése sem okozhat gondot, még külföldön sem. A mobiltelefonként is használható színes kijelzős eszközzel a megbeszélések vagy utazással töltött idő jól kihasználható, a munkavégzés jóval hatékonyabbá válik.

A BlackBerry használatával megszűnik a helyhez kötöttség, rendkívül könnyen használható (nem kell jelszavakat begépelni), időt takarít meg (az üzenetek automatikusan továbbítódnak a készülékre), gyorsan és egyszerűen megválaszolhatók az üzenetek e-mailben vagy SMS-ben is.

A BlackBerry Enterprise szoftver közvetlenül kapcsolódik a már meglévő Microsoft Exchange vagy Lotus Domino levelezőrendszerhez, így a teljes adatforgalom egészen a BlackBerry készülékig tömörítve és titkosítva kerül továbbításra. A szoftver minden eleme az ügyfél vállalatának hálózatán belül működik, így annak működése teljesen ellenőrízhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról