:

Szerző: roberto

2004. szeptember 15. 08:41

Folytatódnak az egyeztetések a Sender ID ügyében

Az internetet működtető protokollok kidolgozásáért

Az internetet működtető protokollok kidolgozásáért és frissítéséért felelős IETF (Internet Engineering Task Force) MARID munkacsoportja (MTA Authorization Records In DNS; Levéltovábbítási Hitelesítő Rekordok DNS-ben) úgy döntött, hogy az elmúlt hetekben nagy vihart kavart Sender ID spamellenes protokollnak nem lehet kötelezően része az a levélforrás-azonosítási eljárás, amit a Microsoft adott hozzá a kidolgozás alatt álló szabványhoz.

A döntést több neves, nyílt forráskódú programokat fejlesztő csoport, köztük az Apache Software Foundation és a Debian Projekt tiltakozása előzte meg, észrevételeik elsősorban arra vonatkoztak, hogy a DNS (Domain Name System) alapú Sender ID protokoll nyílt forráskódú megvalósítása a Microsoft által alkalmazott jelenlegi licencfeltételek szerint jogi akadályokba ütközik.

Bár a Sender ID-hez számos levélforrás-azonosítási eljárás kapcsolható, a szabványban eddig a Microsoft által kidolgozott PRA (Purported Responsible Address, Bizonyított Felelős Cím) eljárást favorizálták, és az IETF munkacsoportjának mostani döntése sem jelenti automatikusan a PRA végét. A MARID új határidőket tűzött ki, és folytatja a Sender ID szabványelőkészítési munkáit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.