Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 7. 12:04

Hatalmas képátlóval rendelkezik a Panasonic új plazmatelevíziója

A Panasonic bemutatta legújabb, 64 hüvelykes, azaz 162,5 cm képátlójú plazmaképernyős TV-készülékét. A VIERA TH-65DX300 a rendkívül nagy méretű kép mellett még mélyebb fekete színeket ígér. Az új plazmakijelző október 1-étől lesz kapható Japánban.

A Panasonic bemutatta legújabb, 64 hüvelykes, azaz 162,5 cm képátlójú plazmaképernyős TV-készülékét. A VIERA TH-65DX300 a rendkívül nagy méretű kép mellett még mélyebb fekete színeket ígér. Az új plazmakijelző október 1-étől lesz kapható Japánban.

A TH-65DX300T modell a Panasonic saját fejlesztésű PEAKS (Picture Enhancement Accelerator with Kinetic System) meghajtójával, egy csúcsminőségű képjel-feldolgozó áramkörrel van szerelve. A PEAKS meghajtóval minden eddiginél több, 3,62 milliárd szín és színenként 1536 árnyalat jeleníthető meg. Az alacsony fényerejű képrészeknél akár 8,58 milliárd szín és 2048 színárnyalat érhető el, amely a legmélyebb feketétől a halványszürkéig terjedő színskálával páratlanul részletes képet eredményez a sötét tónusú jeleneteknél is.

Az új nagyfelbontású VIERA plazma készülékben egyéb, a Panasonic legújabb fejlesztéseit megtestesítő technológiák is helyet kaptak. Ilyen például az úgynevezett "Real Black Creation", amely a piac legjobb kontrasztarányát -- 3000:1 -- és mélyebb, árnyaltabb fekete színeket produkál; a "Motion Pattern Noise Reduction", amely a különböző mozgó mintázatok megjelenítésénél fellépő képzaj mértékét csökkenti, így a képernyőn megjelenő mozgó alakzatok tisztábbak és élesebbek maradnak; a "Vivid Color Creation", amely precíz színek előállítására képes, így a képernyőn látható kép színei élénkebbek és természetesebb hatásúak lesznek.

A TH-65DX300 modellbe a Panasonic progresszív, nagyfelbontású, 1 megapixeles (1366 x 768) képernyője került beépítésre. Ez a képernyő a megközelítően 60 000 órás üzemidővel rendelkezik. A készülék állvánnyal együtt 109,0 kg-ot nyom. Szintén állvánnyal együtt a külső méretek a következők: 1554 mm x 1012 mm x 393 mm. A TV-készülék saját mélysége 99 mm.

Az új modell bruttó 2 079 000 yen ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról