Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 6. 15:21

A Maxell azonosítójával hamisítják egyes tajvani lemezgyártók DVD-R termékeiket

A Maxell Japán sajtóközleményben jelentette be, hogy egyes tajvani gyártócégek a vállalat 1-4x-es lemezeihez kapott DVD-R azonosítójával gyártják le optikai lemezeiket. A japán vállalat ezért arra figyelmeztet, hogy kizárólag Made In Japan feliratú Maxell lemezeket vásároljanak márkahű ügyfelei, miközben a vállalat jogi lépéseket kezdeményez a kódot illegálisan használó tajvani vállalatok ellen.

A Maxell Japán sajtóközleményben jelentette be, hogy egyes tajvani gyártócégek a vállalat 1-4x-es lemezeihez kapott DVD-R azonosítójával gyártják le optikai lemezeiket. A japán vállalat ezért arra figyelmeztet, hogy kizárólag "Made In Japan" feliratú Maxell lemezeket vásároljanak márkahű ügyfelei, miközben a vállalat jogi lépéseket kezdeményez a kódot illegálisan használó tajvani vállalatok ellen.

Az optikai lemezek gyártóit azonosító egyedi kód -- mely a gyártás során, eltávolíthatatlanul és megmásíthatatlanul kerül a lemezre -- nem csak a lemez eredetét és gyártóját igazolja, hanem fontos adatot jelenthet a DVD-író készülékek számára is. A DVD-író készülékek a kód segítségével azonosítják a lemezeket és egyes gyártókhoz igazított "írási stratégiát" alkalmaznak a lehető legjobb írási minőség elérése érdekében.

A gyártó kód meghamisítása, a hamis kóddal ellátott lemez ezért nem csak a vásárlók pénztárcájára jelenthet veszélyt, hanem az írás minősége is csorbát szenvedhet. A Maxell kódjával ellátott hamisított lemezek valószínűleg nem felelnek meg a 4x-es írás követelményeinek, ezért az ilyen lemezre rögzített adatok nincsenek biztonságban. A gyártó ezért azt kéri, a felhasználók csak ellenőrzött, megbízható forrásból származó Maxell lemezeket használjanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról