Szerző: roberto

2004. szeptember 3. 22:46

Friss linuxos meghajtóprogramok az ATI-tól

Az ATI új linuxos meghajtóprogramokat adott ki (ver

Az ATI új linuxos meghajtóprogramokat adott ki (ver 3.11.1) a Radeon és a FireGL sorozatú kártyáihoz -- adta hírül ma a Slashdot néhány szarkasztikus megjegyzés kíséretében, amelyek a cég driverkiadási irányelveire utalnak. A meghajtók ugyanis az eddigiekhez hasonlóan nem szabad szoftverek, így a nagyobb Linux-disztribútorok továbbra sem építik be őket szoftvercsomagjaikba, ezért a legtöbb Linux rendszer nem is használja ki ezen kártyák 3D-s teljesítményét, hacsak a felhasználó utólag nem telepíti az ATI meghajtókat.

A 3D-s funkciókra vágyó felhasználók életét megkönnyítheti az a telepítési útmutató, amit a RedHat, Gentoo, Slackware, Mandrake és SuSE felhasználók számára állítottak össze. Az új driverek a www.ati.com-ról tölthetőek le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról