Szerző: Ady Krisztián

2004. szeptember 1. 13:18

Bejelentette új, felsőkategóriás kéziszámítógépeit a Fujitsu Siemens Computers

[Vision Communications] Új, felsőkategóriás gépekkel gazdagodik a Fujitsu Siemens Computers kéziszámítógép kínálata. A Pocket LOOX 700-as sorozat gépei az Intel PXA272 processzornak és a Microsoft Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszernek köszönhetően valódi zsebméretű irodaként működnek.

[Vision Communications] Új, felsőkategóriás gépekkel gazdagodik a Fujitsu Siemens Computers kéziszámítógép kínálata. A Pocket LOOX 700-as sorozat gépei az Intel PXA272 processzornak és a Microsoft Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszernek köszönhetően valódi zsebméretű irodaként működnek.

A kevesebb mint 180 grammot nyomó Pocket LOOX 700-as gépekkel az interneten történő információkeresés, elektronikus levelezés, címadatbázisok szinkronizálása, céges alkalmazások elérése, zenehallgatás, fotórögzítés és -megjelenítés, vagy videófelvételek készítése egyszerűen elvégezhető. Az új sorozat CompactFlash-kártyákat fogadó rés mellett SD I/O kártyanyílást is tartalmaz, amely különösen a rendszer bővíthetősége szempontjából hasznos elem.

A Pocket LOOX 720-as modell 640x480 pixel felbontású kijelzője kristálytiszta képet produkál és a fekvő elrendezésű megjelenítést is támogatja. A vakuval és videofunkcióval is rendelkező, 1,3 megapixel felbontású beépített fényképezőgép révén a Pocket LOOX 720-as még azok körében is érdeklődésre tarthat számot, akik korábban soha nem gondoltak arra, hogy kézigépüket egyszerűbb fotók elkészítésére is használhatják.

A Pocket LOOX 700-as sorozat a WLAN (IEEE 802.11b WiFi), a Bluetooth 1.2 és az infravörös adatátviteli technológiákat is támogatja. Az új gépekbe a GPRS-alapú internetes böngészést és hálózati kapcsolatteremtést támogató, opcionális CONNECT2AIR GSM/GPRS kártya is telepíthető.

A 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval ellátott, hosszú akkumulátor-üzemidejű gépek MP3-lejátszóként is jól használhatók. Az USB 1.1 illesztőfelületen csatlakoztatott Memorybird vagy Storagebird adathordozók 1 Gbyte fölé emelik a Pocket LOOX 700-as sorozat adattárolási kapacitását.

A felhasználók négy különböző beállítás közül választhatnak aszerint, hogy a csúcsteljesítményt, vagy a maximális akkumulátor-üzemidőt tartják fontosabbnak, illetve, hogy szeretnék-e, ha gépük a mindenkori munkaterheléshez igazodva, automatikusan választaná ki az optimális üzemmódot.

A cserélhető 1640 mAh-ás akkumulátor 12 órányi zavartalan munkavégzést tesz lehetővé, ezután pedig pillanatokon belül kicserélhető egy frissen töltött egységgel. A Pocket LOOX 700-as sorozat dokkolóállomása a csereakku töltésére is képes, a beépített puffer-akkumulátor pedig akár 30 percen keresztül is meg tudja akadályozni az adatvesztést.

A Pocket LOOX 710 jellemzőin túl a Pocket LOOX 720 rendszer 1,3 Mpixel felbontású digitális fényképezőgéppel, VGA felbontású kijelzővel és nagyobb teljesítményű processzorral rendelkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról