Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 1. 12:35

Érkezik a Dell új csúcskategóriás kéziszámítógépe

A tenyérgépek piacán újoncnak számító, ám viszonylagos tapasztalatlansága ellenére látványos sikereket elérő Dell hamarosan új készülékkel jelentkezik.

A tenyérgépek piacán újoncnak számító, ám viszonylagos tapasztalatlansága ellenére látványos sikereket elérő Dell hamarosan új készülékkel jelentkezik.

A Dell Axim X50 a pletykák szerint 624 MHz-es Intel processzorra épül és 64 Mbyte ROM mellett 128 Mbyte RAM-ot tartalmaz. A nagy grafikus teljesítményről egy Intel 2700G chip gondoskodik, amely csekély energiafogyasztás mellett az MPEG-2, MPEG-4 és Windows Media Video 9 formátumú állományok lejátszását, valamint számos 3D grafikus funkciót képes hardveresen gyorsítani.

A Dell Axim X50 beépített kijelzője 3,7 hüvelyk átlójú, 480x640 pixel felbontású és természetesen 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes. A Windows Mobile 2003 Second Edition operációs rendszer lehetőséget ad a felhasználó számára arra, hogy a kijelzőt elforgatva, "tájkép" módban is használhassa. Az Axim X50 Bluetooth adóvevőt, valamint 802.11g szabványú vezeték nélküli hálózati vezérlőt is tartalmaz. A bővíthetőségről CompactFlash és SD/MMC kártyahely gondoskodik. A kézigépet 1800 mAh kapacitású akkumulátor működteti, amely cserélhető.

Az Axim X50 az X5 modellt váltja a Dell termékpalettáján. A termék pontos megjelenési ideje vagy ára egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról