Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 16. 09:24

Új változata jelent meg a Beagle vírusnak

A Symantec Security Response a Beagle féregvírus új variánsát azonosította. A W32.Beagle.AB@mm gyorsan terjed, ezért a Symantec 3-as kategóriájúvá minősítette ezt a veszélyt.

A Symantec Security Response a Beagle féregvírus új variánsát azonosította. A W32.Beagle.AB@mm gyorsan terjed, ezért a Symantec 3-as kategóriájúvá minősítette ezt a veszélyt.

"Több változatát láttuk az elmúlt hat hónapban a Beagle családnak, de a W32.Beagle.AB@mm nagyon szaporának tűnik, terjédesi sebessége messze felülmúlja az utolsó variánsaiét is" - mondta Oliver Friedrichs, a Symantec Security Response vezetője. "A veszély mind az otthoni, mind a vállalati felhasznalókat fenyegeti, így minden felhasznalónak azt ajánljuk, tegyenek meg minden szükséges lépést biztonságuk érdekében."

A W32.Beagle.AB@mm egy tömeges levéláradatot okozó féreg, mely egy hátsó ajtót nyit az 1080-as TCP porton és a saját SMTP motorját használja önmaga továbbküldéséhez. Ha egy számítógép megfertőződik a W32.Beagle.AB@mm-mel, az lehetővé teszi a támadónak, hogy hozzáférést szerezzen a géphez. Mivel a távoli eléressel a támadó tetszőleges programot indíthat vagy telepíthet a fertőzött rendszerre, ezért ajánlatos a fertőzött gépek operációs rendszerének újratelepítése -- állítja a Symantec.

A W32.Beagle.AB@mm megpróbálja leállítani a fertőzött rendszeren futó biztonsági alkalmazásokat, a vírus ezek közül összesen 250-et ismer és hatástalanít. Ezután a féreg elküldi magát a számítógépen található fájlokból kinyert e-mail címekre, valamint regisztrálja magát egy német weboldalon. A weboldal a fertőzött gépek adatai tartalmazza. A biztonsági szakértők szerint a fertőzött gépek adatbázisa segítségére lehet a támadóknak abban, hogy a gépekről spameket küldjenek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról