Szerző: Bodnár Ádám

2004. július 15. 09:54

Nyereséges negyedévet zárt a Sony Ericsson

A Sony és az Ericsson bejelentették, hogy növelte forgalmát és nyereséges negyedévet zárt mobiltelefonokat gyártó vegyesvállalatuk, a Sony Ericsson.

A Sony és az Ericsson bejelentették, hogy növelte forgalmát és nyereséges negyedévet zárt mobiltelefonokat gyártó vegyesvállalatuk, a Sony Ericsson.

A június 30-án véget ért második pénzügyi negyedév során a Sony Ericsson összesen 10,4 millió mobiltelefont értékesített, ez éves szinten 55 százalékos növekedést jelent. A cég 1,50 milliárd euró bevételt ért el, a nettó nyereség pedig 89 millió euró volt. Egy évvel korábban a Sony Ericsson 1,12 milliárd euró forgalom mellett 88 millió euró veszteségről volt kénytelen beszámolni. Az idei első negyedévben a cég 1,33 milliárd euró bevételt és 82 millió euró nyereséget ért el.

A Sony Ericsson készülékek átlagos eladási ára a megelőző negyedévhez képest enyhén csökkent, mivel a drágább, 3G telefonok kárára nőtt az olcsóbb, GSM rendszerű készülékek részaránya a termékösszetételben. A cég közleménye szerint különösen kedvező fogadtatása volt a K700 multimédiás mobilnak, amely a negyedév vége felé került forgalomba, emellett népszerű volt a harmadik generációs hálózatokon használható Z1010, amely már több mint tizenkét szolgáltató kínálatában található meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról