Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 30. 08:57

Opteron-alapú szervereket tervez a Dell?

Egy pénzügyi elemző tegnapi jelentésében közölte, hogy a Dell hamarosan AMD processzoros szervert dob piacra. Az AMD a szerverekbe szánt Opteron processzorával végre bekerült a Dellhez -- írta Tai Nguyen, a Susquehanna Financial Group elemzője.

Egy pénzügyi elemző tegnapi jelentésében közölte, hogy a Dell hamarosan AMD processzoros szervert dob piacra. "Az AMD a szerverekbe szánt Opteron processzorával végre bekerült a Dellhez" -- írta Tai Nguyen, a Susquehanna Financial Group elemzője.

Amint az ismert, a világ legnagyobb PC-gyártója, és a szerverpiac egyik legnagyobb szereplője, a Dell, kizárólag Intel processzoros számítógépeket forgalmaz. Az Athlon chipek megjelenése óta számos esetben merült fel, hogy a cég behódol a piac akaratának és felveszi kínálatába az AMD chipes konfigurációkat, azonban ezek a pletykák mind alaptalannak bizonyultak, a Dell továbbra is csak a világ legnagyobb chipgyártójának processzorait építi be rendszereibe. A Dell főként a vállalati piacra koncentrál, ahol az AMD processzorok korántsem olyan népszerűek, mint az otthoni felhasználók körében.

Az Opteron tavaly tavaszi megjelenése azonban a vártnál lényegesen nagyobb durranásnak bizonyult, az AMD ma már maga mellett tudhatja a világ négy legnagyobb szervergyártója közül az IBM-et, a HP-t és a Sunt, azaz kizárólag a Dell maradt ki az Opteron-üzletből. Ha hihetünk a szóban forgó pénzügyi elemzőnek, akkor ez már nem sokáig lesz így. "Információink szerint a Dell jelenleg egy kétprocesszoros, Opteron-alapú szerver tervein dolgozik" -- áll a tegnap közzétett jelentésben.

A hírt mind a Dell, mind az AMD illetékesei cáfolták, a vállalatok képviselői szerint ilyen jellegű pletykák igen gyakran kapnak szárnyra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról