Szerző: Ady Krisztián

2004. június 21. 12:18

Csak jövőre jelenik meg a Nokia különleges, multimédiás 7700 okostelefonja

A Nokia 2003 októberében, a Nizzában évente megrendezett Nokia Mobile Internet Konferencián és az ausztráliai Destination Nokia 100% Pure Mobility rendezvényen mutatta be Nokia 7700 WAN handheld okostelefonját. A Symbian operációs rendszerre alapozott, Series 90 felülettel rendelkező telefon az eredeti tervek szerint 2004 második félévében jelent volna meg.

A Nokia 2003 októberében, a Nizzában évente megrendezett "Nokia Mobile Internet" Konferencián és az ausztráliai "Destination Nokia 100% Pure Mobility" rendezvényen mutatta be Nokia 7700 "WAN handheld" okostelefonját. A Symbian operációs rendszerre alapozott, Series 90 felülettel rendelkező telefon az eredeti tervek szerint 2004 második félévében jelent volna meg.

A Nokia azonban most közölte, hogy az újszerű okostelefon csak 2005-ben kerülhet a boltokba, a piac egyszerűen nem érett még meg egy ilyen készülékre, a jelenlegi körülmények nem teszik lehetővé az okostelefon piacra dobását. "Piaci elemek, úgymint szolgáltatások és azokkal elérhető tartalmak nem indokolják ezt a lépést" -- mondta Kari Tuutti, a Nokia multimédiás üzeltágának kommunikációs igazgatója.

A Nokia 7700 készülék 640 x 320 pixeles "szélesvásznú" kijelzővel rendelkezik, mely 65000 szín megjelenítésére képes. Az akkumulátor kímélése érdekében lehetőség van a kijelző kisebb, 640 x 65 pixeles felületének használatára is. A zenei és videolejátszási képességeket beépített, 640 x 480 pixel felbontású kamera, FM-rádió, MMS támogatás és személyi asszisztens (PIM) szolgáltatások teszik teljessé.

Az adatok bevitelére a mellékelt ceruzával nyílik lehetőség, a kézírásfelismerő szoftver a tenyérgépeknél megszokott adatrögzítési sebességet biztosít. A beépített 64 MB-nyi memóriából 20-25 MB áll a felhasználó rendelkezésére, további bővítés MultiMedia Card memóriakártyával lehetséges.

A Nokia 7700 természetesen szinkronizálható a felhasználó számítógépével is. A kommunikációs lehetőségek listáján nem csak a GSM hálózatokon már általánosan elérhető GPRS csomag- és HSCSD vonalkapcsolt adatátvitel szerepel, hanem az akár ADSL sebességet biztosító EDGE is. A háromsávos mobilként is üzemelő készülék Bluetooth vezeték nélküli csatlakozásra is képes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról