:

Szerző: Vörös Péter

2004. június 4. 13:09

A Deutsche Telekom a Matávon keresztül terjeszkedik Szerbia-Montenegróban

Iparági források szerint a német távközlési óriás tovább terjeszkedik Közép-Kelet Európában, a cég a Matávon keresztül tervezi megvásárolni az állami tulajdonban lévő Telecom Montenegrót.

Iparági források szerint a német távközlési óriás tovább terjeszkedik Közép-Kelet Európában, a cég a Matávon keresztül tervezi megvásárolni az állami tulajdonban lévő Telecom Montenegrót.

Zoran Sekulič, a montenegrói privatizációs ügynökség vezetője csütörtökön egy interjúban közölte, hogy a 60 százalékos Deutsche Telekom tulajdonban lévő Matáv várhatóan ajánlatot tesz az ex-jugoszláv köztársaság vezető távközlési cégére. "A Matáv élénken érdeklődik a Telecom Montenegro iránt" -- mondta Sekulič. A Telecom Montenegro 89 százalékban a szerbia-montenegrói állam kezében van, a fennmaradó 11 százalék az alkalmazottaké.

A vállalat monopóliumhelyzetben van a balkáni köztársaság vezetékes távközlési piacán, de a leendő vevők valószínűleg a cég Monet nevű mobiltelefonos leányvállalata iránt érdeklődnek a leginkább. A Monet előfizetői száma meghaladja a 420 ezret a 10 millió lakosú Szerbia-Montenegróban.

Kai-Uwe Ricke, a Deutsche Telekom elnök-vezérigazgatója májusban közölte, hogy a vállalatóriás nem zárja ki a vállalatfelvásárlásokat és főként Közép-Kelet Európában várható terjeszkedés. A Deutsche Telekom jelenleg Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban és Szlovákiában van jelen e régióban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.