Szerző: Ady Krisztián

2004. június 4. 11:09

Videotelefonokat mutatott be a Computexen a Leadtek

A főként videokártyáiról ismert Leadtek a Computexen mutatta be legújabb fejlesztéseit: a kiállításon demonstrálta friss termékeit és videotelefonjait. Az Európában hamarosan piacra kerülő telefonok hagyományos vezetékes vonalon éppúgy kommunikálhatnak, mint az interneten keresztül, VoIP technológia segítségével.

A főként videokártyáiról ismert Leadtek a Computexen mutatta be legújabb fejlesztéseit: a kiállításon demonstrálta friss termékeit és videotelefonjait. Az Európában hamarosan piacra kerülő telefonok "hagyományos" vezetékes vonalon éppúgy kommunikálhatnak, mint az interneten keresztül, VoIP technológia segítségével.

A hangátvitel mellett 4 hüvelykes színes kijelzőjüknek, beépített kamerájuknak köszönhetően MPEG4-alaú videotelefonálást is nyújtanak ezek a készülékek. A normál telefonokra emlékeztető modellek mellett a drága LCD-kijelzőt nélkülöző, költséghatékonyabb modelleket, televízióa köthető videotelefonokat is piacra dob hamarosan a cég.

Utóbbi készülékhez természetesen kompatibilis kamerát is kínál a vállalat, mely egyben webszervert is tartalmaz, önálló webkameraként is alkalmazható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról