Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 2. 11:53

FireWire 800 vezérlőkártya a Trust kínálatában

A FireWire 800 DV PCI kit piacra dobásával a Trust bemutatta a legmodernebb, legnagyobb sebességű FireWire technológiát (IEEE 1394B), melynek adatátviteli sebessége a 800 Mb/s értéket is eléri.

A FireWire 800 DV PCI kit piacra dobásával a Trust bemutatta a legmodernebb, legnagyobb sebességű FireWire technológiát (IEEE 1394B), melynek adatátviteli sebessége a 800 Mb/s értéket is eléri.

Az új eszköz segítségével a digitális videokamerák, CD- és DVD- írók valamint a nagyfelbontású nyomtatók, lapolvasók és egyéb eszközök sokkal gyorsabb kommunikációra lesznek képesek a számítógéppel. A teljesen Plug & Play kompatibilis Trust FireWire 800 DV PCI kit a csatlakoztatott egységek tápfeszültség-igényének maximális ellátása érdekében integrált négy-érintkezős tápcsatlakozóval rendelkezik.

A PCI kit három külső és egy belső FireWire eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé. A három külső portból kettő 9-pólusú FireWire 800, egy pedig 6-pólusú FireWire 400 port. A belső FireWire 400 port belső FireWire perifériák, merevlemezek, CD-ROM és DVD írók számára lett kialakítva. Az összes port teljesen kompatibilis a korábbi FireWire szabványokkal, a 100 Mb/s, 200 Mb/s, 400 Mb/s és 800 Mb/s sebességeket is támogatja.

Az eszköz mellé adott Ulead Videostudio 7.0SE Basic szoftver megkönnyíti a videoanyag DV kameráról számítógépre történő átvitelét, a film szerkesztését, valamint az elkészült mű számítógép segítségével történő elmentését. A szoftver mellett a Trust FireWire 800 DV PCI kit tartalmaz még egy FireWire 800 PCI bővítőkártyát, egy illesztő-programokat tartalmazó CD-ROM korongot, egy telepítési utasítást és egy többnyelvű kezelési útmutatót is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról