:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 27. 15:01

Újdonságok a Microsoft TechEd 2004 konferencián

Steve Ballmer
Steve Ballmer
[Well] A Microsoft TechEd 2004 konferenciáján Steve Ballmer elnök-vezérigazgató bemutatta azokat legújabb innovációkat, amelyek révén a szoftverek további értékeket nyújthatnak a fejlesztők, az informatikusok és az infomunkások számára. A Microsoft TechEd a Microsoft elsőszámú technikai továbbképzési rendezvénye, amelynek keretében szoftveripari szakértők több mint 400 foglalkozást tartanak. A TechEd 2004-en 11 ezernél is többen vesznek részt.

Ballmer hangsúlyozta, hogy a Microsoft új vállalati eszközei, valamint a biztonsági innováció és az informatikai hatékonyság terén kifejtett folyamatos erőfeszítései jelentős lökést fognak adni az üzleti agilitásnak, és az informatikai életciklus egészére nézve fokozzák majd a szoftverek minőségét.

A TechEd keretében Ballmer a következő bejelentette a Visual Studio 2005 Team Systemet, a Visual Studio termékcsalád új tagját, amely több életciklus-kezelő eszközt foglal magában. Ezek segítségével az informatikai szervezet minden tagja részt tud venni a szolgáltatás-alapú üzleti alkalmazások elkészítésére irányuló csoportmunkában.

Az újdonságok közé tartozik a Web Services Enhancements 2.0-s változata, a Microsoft Visual Studio .NET és a Microsoft .NET-keretrendszer támogatott beépülő modulja, amely már most is elérhető. Ennek segítségével a fejlesztők könnyebben készíthetnek és használhatnak biztonságosabb, a legújabb webszolgáltatási protokoll-előírásoknak megfelelő webszolgáltatásokat. A Microsoft BizTalk Server Adapter for Web Services Enhancements 2.0 technológiai előzetese is elérhető, mely a biztonságosabb webszolgáltatások összehangolását, illetve az üzleti munkafolyamatok webszolgáltatásként való közzétételét teszi lehetővé.

A TechEd rendezvényen debütált a Microsoft Office Information Bridge Framework technikai bétája, amely több integrált eszközből és összetevőből áll, segítségükkel a fejlesztők gyorsan készíthetnek metaadatokon alapuló, a különböző vállalati rendszerekkel adatcserét folytató, intelligens ügyfél oldali megoldásokat a Microsoft Office Rendszer felhasználói számára.

Ballmer hangsúlyozta, hogy a Microsoft tartósan a prioritások között tartja számon a biztonsági kérdéseket és fejlesztéseket. "Az új üzleti lehetőségek kihasználása, illetve a bekerülési és a működési informatikai költségek eredményes menedzselése megköveteli, hogy a felhasználók odafigyeljenek a teljes informatikai életciklusra az alkalmazásfejlesztéstől kezdve az üzemeltetésig és a felügyeletig, valamint hogy olyan szoftverplatformot válasszanak, amely hatékony eszközöket, az ökoszisztémába illeszkedő partneri kapcsolatokat, biztonságot és támogatást nyújt" -- mondta a Microsoft elnök-vezérigazgatója.

Ballmer szerint a Microsoft továbbra is kiemelt figyelmet fordít az innovatív, biztonságosabb működést biztosító termékek előállítására: felhívta a figyelmet a Windows Server Rendszer részét alkotó Internet Security and Acceleration Server (ISA Server) legújabb, 2004-es változatára, amely vállalati tűzfalat, virtuális magánhálózati (VPN) szolgáltatásokat és gyorsítótárazást magában foglaló megoldás.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy a hardveres megoldásszállítók egy egyelőre kisebb csoportjával (köztük a HP-vel) szerződést kötöttek abból a célból, hogy az ISA Server 2004 korszerű védelmi funkcióit, könnyű használhatóságát és biztonságosabb webhozzáférését azok a felhasználók is élvezhessék, akik ezekhez egy dedikált hardveres megoldás keretében szeretnének hozzájutni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.