Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 26. 10:55

Nyereséges negyedévet zárt a Computer Associates

Kenneth Cron
Kenneth Cron
A Computer Associates kedden tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

A Computer Associates a március 31-én véget ért negyedévben 850 millió dollár bevétel mellett 89 millió dollár, azaz részvényenként 15 cent nyereséget könyvelt el. Egy évvel korábban a vállalat 775 millió dollár forgalomról és 105 millió dollár, azaz részvényenként 18 cent veszteségről számolt be. A negyedéves eredményeket negatívan befolyásolta egy 10 millió dolláros egyszeri költség, amely a vállalatnál zajló szövetségi vizsgálatokkal kapcsolatos.

Az egyszeri költségek nélkül a CA nyeresége részvényenként 18 cent volt, amely megfelel a vállalat május eleji előrejelzésének: a cég akkor azt közölte, hogy egyszeri tételek nélkül számított negyedéves nyeresége részvényenként 17-18 cent lesz.

Kenneth Cron, a CA megbízott elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a szoftver-üzletág biztatóan fejlődik. "A negyedév során számos zavaró tényező ellenére a dolgozóink a legszélesebb körű és leginnovatívabb infrastruktúra- biztonsági- és tárolásmenedzsment-szoftverek készítésére koncentráltak" -- mondta Cron.

A CA bejelentette, hogy a jelenleg is tartó, június 30-án véget érő negyedévben 865-885 millió dollár közötti bevételre és részvényenként 5-7 cent nyereségre számít. A teljes pénzügyi évben 3,5-3,7 milliárd dollár forgalmat és 28-33 cent részvényenkénti profitot várnak a vezetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról