:

Szerző: Ady Krisztián

2004. május 20. 15:27

Négy darabból rakta össze 40 hüvelykes, szerves technológiát alkalmazó kijelzőjét az Epson

A Seiko Epson nem kevesebb mint 40 hüvelykes, azaz 101,6 cm-es képátlóval rendelkező, szerves fénykibocsátó dióda (OLED) technológiát alkalmazó kijelző prototípusát mutatta be és egyben közölte, hogy a polymeralapú OLED termékek kereskedelmi forgalmazását 2007-ben kezdi meg, talán éppen a bemutatott 40-os OLED laposképernyős TV-vel.

A Seiko Epson nem kevesebb mint 40 hüvelykes, azaz 101,6 cm-es képátlóval rendelkező, szerves fénykibocsátó dióda (OLED) technológiát alkalmazó kijelző prototípusát mutatta be és egyben közölte, hogy a polymeralapú OLED termékek kereskedelmi forgalmazását 2007-ben kezdi meg, talán éppen a bemutatott 40"-os OLED laposképernyős TV-vel.

A 40 hüvelykes panelt négy 20 hüvelykes LCD-panel segítségével hozták létre, melyre tintasugaras nyomtatási technológiával vitték fel a fénykibocsátó szerves anyagot. A prototípus 1280 x 768 pixeles felbontású, 262 ezer szín megjelenítése mellett. Az Epson 1200 x 820 mm-es felületen képes nyomtatási technológiával 2880 DPI-s felbontással OLED pixeleket létrehozni.

"A legnagyobb megoldandó problémák a TV-kben alkalmazott OLED kijelzőknél az élettartam és a méret növelése" -- mondta Shoichi Iino, az OLED technológia fejlesztéséért felelős Epson divízió vezetője. Az Epson tájékoztatása szerint 2007-re az OLED panelek élettartama 10 ezer órára emelhető, mely a plazma technológiájú kijelzők minimális élettartama volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.