Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 21. 12:26

Profitfigyelmeztetést tett közzé az Eidos: a vártál gyengébben fogy a Hitman: Contracts

A brit Eidos PLC játékkiadó bejelentette, hogy negyedéves nyeresége a várakozások alatt alakul, mivel a Hitman játéksorozat legújabb része gyengén szerepel az amerikai piacon.

A brit Eidos PLC játékkiadó bejelentette, hogy negyedéves nyeresége a várakozások alatt alakul, mivel a "Hitman" játéksorozat legújabb része gyengén szerepel az amerikai piacon.

A vállalat eredetileg arra számított, hogy a "Hitman: Contracts" szoftver kiszállított példányai elfogynak a boltokból, jelenleg azonban úgy tűnik, a programból a várakozásoknál 700 ezer példánnyal kevesebbet adnak el. Az Eidos nem közölte, hogy a Hitman gyenge szereplése pontosan mennyivel csökkenti a negyedéves nyereséget, a cég mindössze annyit hozott nyilvánosságra, hogy a profit "jelentősen elmarad" a várakozásoktól.

Jonathan Kemp, az Eidos európai igazgatója elmondta, hogy a profitfigyelmeztetés a videojáték-piac gyengélkedésére utal. Kemp szerint nem csak az Eidost, hanem más vállalatokat is érinti, hogy az amerikai felhasználók egyre kevéssé vevők a videojátékokra. Kemp szerint az Eidos egyelőre nem határozott arról, hogy árcsökkentéssel élénkítse a Hitman: Contracts iránti keresletet.

A Hitman: Contracts április 21-én jelent meg az Egyesült Államokban és április 30. óta érhető el az európai boltokban. A játék világszerte 1,5 millió példányban kelt el és első helyet ért el a brit, a francia, a német és az amerikai sikerlistán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról