:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 27. 09:07

IBM: biztonsági másolatok a világ körül

[Mmd] Az IBM ma forradalmian új adattárolási technológia kifejlesztését jelentette be, melynek segítségével a felhasználók megvédhetik és adatvesztés esetén a lehető leggyorsabban helyreállíthatják kulcsfontosságú állományaikat a világ különböző pontjain található biztonsági másolatok segítségével.

[Mmd] Az IBM ma forradalmian új adattárolási technológia kifejlesztését jelentette be, melynek segítségével a felhasználók megvédhetik és adatvesztés esetén a lehető leggyorsabban helyreállíthatják kulcsfontosságú állományaikat a világ különböző pontjain található biztonsági másolatok segítségével.

Az IBM Global Mirror for Enterprise Storage nevű technológia globális biztonsági másolataira támaszkodva olyan nagysebességű helyreállítást tesz lehetővé, amilyet azelőtt csak helyi tárolók esetén lehetett elképzelni. Május elejétől az IBM ügyfelei már a hurrikánok és földrengések esetére tervezett helyreállítási megoldások részeként élvezhetik az új technológia előnyeit.

Az új IBM TotalStorage Global Mirror for the IBM TotalStorage Enterprise Storage Server (ESS) segítségével kielégíthetők az üzemfolytonossággal kapcsolatos legfontosabb igények: a hozzáférhetőség, a folyamatos működés és az adathelyreállítás.

"Üzemszünet esetén minden másodperc kritikus fontossággal bír" -- hangsúlyozta Tom Hawk, az IBM vállalati adattárolási üzletágának igazgatója. "Az elveszett -- vagy elmentett -- adatok értéke gyakorlatilag felbecsülhetetlen. A Global Mirror segítségével ügyfeleink költséghatékonyan, és a létező legnagyobb sebességgel biztosíthatják üzleti folyamataik és kulcsfontosságú alkalmazásaik folyamatos elérhetőségét az egész világon."

A Global Mirror forradalmi újításokat alkalmaz az aszinkron PPRC (peer-to-peer remote copy) technológiában, melyeknek köszönhetően az egymástól több mint 300 km-re lévő tárolólemezeket akár 3-5 másodperc alatt el lehet érni. A Global Mirror for ESS kivételes teljesítményének eléréséhez tárolórendszerenként csupán két üvegszálas csatornára van szükség, míg a hasonló technológiák legalább négy kapcsolatot igényelnek. Az új technológia segítségével jelentősen csökkenthetők az infrastrukturális és beszerzési költségek.

A Global Mirror képes az üzemfolytonosság fenntartására olyan nagy formátumú alkalmazások esetében is, melyek több tárolórendszert alkalmaznak, vagy adataikat különböző szervereken kezelik. Más termékek nem lennének képesek ilyen teljesítményre speciális szoftver alkalmazása nélkül, amely növeli a költségeket és szükségtelenül bonyolítja az informatikai munkatársak munkáját.

A Global Mirror az újonnan bejelentett TotalStorage termékcsalád egyik kulcsfontosságú eleme. Az IBM helyreállítási- és üzemfolytonossági termékeiből álló portfolió alapját integrált szerver- és alkalmazási megoldások képezik. A TotalStorage a piacon kapható egyik legszélesebb körű, integrált és automata megoldásokat tartalmazó üzemfolytonossági termékcsalád, melynek elemei az alapszintű biztonsági másolatok készítésétől a több helyszínen zajló valósidejű helyreállításig terjednek. A TotalStorage segítségével a felhasználók az egyes információ-formátumoknak értékének megfelelően alakíthatják informatikai költségeiket.

"Váratlan üzemszünet esetén a helyreállítás a szolgáltatás működésének visszaállítását jelenti alkalmazási és felhasználói szinten egyaránt" -- mondta meg Tom Hawk. "A TotalStorage termékcsalád megismételhető és egyidejű újraindítást tesz lehetővé a hardverek, valamint az adatok sértetlenségének és egységességének megőrzésével."

Az IDC előrejelzése szerint az informatikai biztonsággal és az üzemfolytonossággal kapcsolatos kiadások növekedése a következő években kétszeresen meghaladja majd az általános informatikai kiadások növekedését, 2007-re elérve a 118 milliárd dollárt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.