Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 22. 08:53

Duplázott az eBay

Kitűnő negyedévet zárt az eBay. Az internetes aukciósáház az online vásárlások és hirdetések egyre népszerűbbé válásának köszönhetően közel megduplázta első negyedéves nyereségét, miközben forgalma majd 60 százalékkal nőtt. A vállalat a kedvező eredmények miatt megemelte egész évre vonatkozó pénzügyi előrejelzését is.

Kitűnő negyedévet zárt az eBay. Az internetes aukciósáház az online vásárlások és hirdetések egyre népszerűbbé válásának köszönhetően közel megduplázta első negyedéves nyereségét, miközben forgalma majd' 60 százalékkal nőtt. A vállalat a kedvező eredmények miatt megemelte egész évre vonatkozó pénzügyi előrejelzését is.

Az eBay az első negyedévben 756 millió dollár forgalmat ért el, ami 59 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedévben elkönyvelt 476 millió dollárnál és messze felülmúlta a cég saját, 700 millió dolláros előrejelzését és az elemzők 717 millió dolláros várakozásait. Az eBay nettó profitja 92 százalékkal 200 millió dollárra, azaz részvényenékn t 30 centre nőtt, a cég 24 centes részvényenkénti eredményt várt. Az egyszeri tételek nélkül számított profit részvényenként 31 centet tett ki, a Thomson First Call által megkérdezett elemzők 24 centet vártak.

Az eBay bejelentette, hogy a jövőben egyre erőteljesebben kíván a nemzetközi piacokra koncentrálni, a vállalat főképp Kínában és Hongkongban tervez ilyen jellegű lépéseket, mivel a vezetők szerint ezekben az országokban az internetes kereskedelem rendkívül nagy piaci potenciált jelent. Az eBay tulajdonában van a legnagyobb kínai internetes aukciós portál, az EachNet. A vállalat célkitűzése, hogy forgalmának több mint 50 százaléka az Egyesült Államokon kívülről származzon, jelenleg az eBay bevételének 60 százaléka az USA-ból folyik be.

A kitűnő első negyedéves eredményekre hivatkozva az eBay megemelte éves pénzügyi kilátásait: a cég immár 3,15 milliárdos éves bevételre számít, ami 150 millió dollárral magasabb a korábbi várakozásoknál. A cég azt is közölte, hogy a részvényenkénti nyeresége az idei pénzügyi évben elérheti az 1,06 dollárt, ez 7 centtel magasabb a korábbi prognózisnál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról