Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 19. 11:37

Zafi.A: Magyar nyelvű, elektronikus képeslapnak álcázott kártevő program terjed

Egy magyar nyelvű, elektronikus képeslapnak álcázott kártevő terjed az interneten. A programot tartalmazó levél a következőképp néz ki:

Egy magyar nyelvű, elektronikus képeslapnak álcázott kártevő terjed az interneten. A programot tartalmazó levél a következőképp néz ki:

Tisztelt felhasználó!

Önnek képeslapja érkezett!
A képeslap feladója: .
A lapot az alábbi cimen tudja megtekinteni:
http//matav.hu/viewcard/index=p4uo5683535GSb0123fhhf578840f0623cv2
vagy a mellékelt internetlink kattintásával.

Üdvözlettel: Matav e-card!
http//www.netezz.matav.hu/

Látható, hogy a levélben található URL hibás, hiszen hiányzik belőle a http után szokásos kettőspont. A levél mellékleteként érkező fájl látszólag egy internetes hivatkozás, valójában egy 11776 bájt hosszúságú, COM kiterjesztésű vírus. Szitás Damján, a Virus Buster Kft. szakértője lapunknak elmondta, hogy a Zafi.A vírus aktiválása esetén jelentős levélforgalmat generál, mivel továbbküldi magát a számítógépen talált fájlokból kinyert email-címekre, emellett blokkolja a víruskereső szoftverek futását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról