Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 15. 16:18

Rekordnyereséggel zárta pénzügyi évét a Logitech

Bejelentette negyedéves és egész éves eredményeit a Logitech. A vállalat az új termékei iránti kirobbanó érdeklődésről és éves szinten rekordnyereségről számolt be.

Bejelentette negyedéves és egész éves eredményeit a Logitech. A vállalat az új termékei iránti kirobbanó érdeklődésről és éves szinten rekordnyereségről számolt be.

A március 31-én véget ért negyedévben a Logitech az előző év azonos időszakához képest 15 százalékkal 347 millió dollárra növelte bevételét, a nettó nyereség pedig 26,6 millió dollárról 38,5 millió dollárra nőtt. A teljes pénzügyi évet figyelembe véve a forgalom 15 százalékkal 1,26 milliárd dollárra nőtt, a nettó nyereség 34 százalékkal 132 millió dollárra nőtt, ami rekord a vállalat történetében.

Az OEM-eladások a negyedik negyedévben 17 százalékkal, a teljes évben 32 százalékkal növekedtek, ami elsősorban a cég által gyártott, de a Sony által forgalmazott EyeToy kamera, valamint a PlayStation 2-höz szánt USB-s headset óriási sikerének köszönhető. Az OEM-eladások teszik ki a vállalat bevételének mintegy ötödét.

A Logitech termékek kiskereskedelmi forgalma a negyedik negyedévben 15 százalékkal, a teljes pénzügyi évben 12 százalékkal emelkedett, elsősorban a webkamerák, headsetek és játékvezérlők voltak kelendőek. A tavalyi negyedik negyedévvel összehasonlítva a webkamerák forgalma 93 százalékkal nőtt, a bevételek 73 százalékkal emelkedtek. A PC-perifériák eladásai a negyedik negyedévben 89 százalékkal nőttek.

Az április 1-én kezdődött pénzügyi évben a Logitech 10 százalékos forgalomnövekedésre, valamint az üzemi eredmény 15 százalékos emelkedésére számít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról