Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 14. 12:31

Az UltraSPARC V élni fog

Tegnap adtunk hírt a Sun Microsystems azon döntéséről, amely szerint megszünteti a Millennium és Gemini kódnevű processzorok fejlesztését. Amint arról beszámoltunk, a vállalat tervei szerint a Millennium kódnevű lapka 2005-ben jelent volna meg és várhatóan az UltraSPARC V nevet kapta volna.

Tegnap adtunk hírt a Sun Microsystems azon döntéséről, amely szerint megszünteti a "Millennium" és "Gemini" kódnevű processzorok fejlesztését. Amint arról beszámoltunk, a vállalat tervei szerint a Millennium kódnevű lapka 2005-ben jelent volna meg és várhatóan az UltraSPARC V nevet kapta volna.

A Sun Microsystems magyarországi leányvállalatának képviselői hívták fel a figyelmünket arra, hogy a Millennium projekt törlése ellenére a jövőben még elképzelhető, hogy a Sun UltraSPARC V nevű processzort dob piacra, noha az már bizonyos, hogy ez nem a Millennium kódnevű lapka lesz. "A Sun szeretné megtartani annak a jogát, hogy a jövőben piacra kerülő termékeket miképpen kereszteli el" -- mondta lapunknak Szkurka János marketing-igazgató.

"Ha a jövőben a Sun UltraSPARC néven jelentet meg saját tervezésű processzorokat, akkor igen nagy az esélye annak, hogy az UltraSPARC IV processzorokat egy UltraSPARC V fogja követni. Ebből a szempontból azonban indifferens az a tény, hogy mi volt az adott processzor belső fejlesztési kódneve" -- tette hozzá Fischer Erik műszaki igazgató.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról