:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 8. 08:52

Környezetbarát Intel processzorok és chipkészletek

[Mmd] Az Intel bejelentette, hogy még az idén megkezdi a processzorokban és a chipsetekben használt ólomtartalom hozzávetőlegesen 95 százalékkal való csökkententését.

[Mmd] Az Intel bejelentette, hogy még az idén megkezdi a processzorokban és a chipsetekben használt ólomtartalom hozzávetőlegesen 95 százalékkal való csökkententését.

A vállalat azért teszi meg ezt a jelentős lépést, hogy termékeit még környezetbarátabbá tegye. Az Intel 2004-es év harmadik negyedévében kezdi meg az ólommentes technológiával előállított processzorok és chipkészletek szállítását. A vállalat első ólommentes memóriachipjeit tavaly szállította. A kiegészítő termékeket átalakítása akkor kezdődik meg, amint a gyártók kezelni tudják azokat.

Az új technológia olyan ólommentes forrasztógolyókat használ, amelyek sókristály nagyságúak és amelyek többségben helyettesítik az Intel mikroprocesszoraiban használt ólmot. Az Intel a továbbiakban együttműködik az iparág többi szereplőjével annak érdekében, hogy megbízható megoldást találjanak a megmaradt, kis mennyiségű, processzorokban felhasznált ólom kiküszöbölésére.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.