Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 5. 17:40

Piacon a Nokia 6230 mobiltelefon

Elkezdődött a Magyarországon gyártott Nokia 6230 telefon szállítása -- jelentette be a finn vállalat. A készülék ára 450 euró körül várható.

Elkezdődött a Magyarországon gyártott Nokia 6230 telefon szállítása -- jelentette be a finn vállalat. A készülék ára 450 euró körül várható.

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának 6230 típusjelzésű modellje háromsávos (900/1800/1900 MHz), emellett természetesen támogatja a GPRS, HSCSD és EDGE szabványokat is. Említésre méltó még a 65 ezer árnyalat megjelenítésére alkalmas TFT-LCD, a VGA-felbontású kamera, a Bluetooth-adóvevő, valamint a memória-bővítési lehetőség.

A Nokia 6230 szinte mindent tud, ami a mobil multimédia területén ma elképzelhető: a készülék kijelzője 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes, a beépített kamera felbontása 640x480 pixel és természetesen videoklipek rögzítésére is alkalmas. A fotókat és videókat a telefon memóriájában, illetve cserélhető memóriakártyán lehet tárolni. A Nokia 6230 beépített zenelejátszót is tartalmaz, amely MP3 és AAC formátumú állományok megszólaltatására képes, emellett FM-rádióval is ellátták.

A telefonban található SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language) segítségével, szövegek, hangok és képek felhasználásával a felhasználók multimédiás prezentációkat készíthetnek, küldhetnek és fogadhatnak. A vállalat közleménye szerint a SMIL egy egyszerű scriptnyelv, amelyben leírható a multimédiás prezentáció forgatókönyve.

A Nokia 6230 a GSM mellett támogatja a HSCSD, GPRS és EDGE szabványokat. A vállalat állítása szerint utóbbi használatával akár 236,6 kbps sebességű letöltés is elérhető. A készülékben az xHTML böngésző mellett email-kliens is helyett kapott. A mobiltelefon képes a Java alkalmazások futtatására és "mobil pénztárca" funkcióval is felszerelték. A számítógéppel való szinkronizáció IrDA, USB vagy Bluetooth kapcsolaton át végezhető el.

A Nokia állítása szerint a 6230 mindössze 97 grammot nyom és egy feltöltéssel legfeljebb 5 óra beszélgetést vagy 300 óra készenlétet biztosít a felhasználó számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról