Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 26. 11:13

Új vezérigazgató a Pannon GSM-nél

Ove Fredheim
Ove Fredheim
Április 1-étől Ove Fredheim veszi át a Pannon GSM mobil távközlési társaság vezérigazgatói posztját. Az új vezető Klaus Holgaard Rasmussent követi a tisztségben, aki Dániában, az IC Companys A/S nemzetközi divatcég vezérigazgatójaként folytatja karrierjét.

A 42 éves Ove Fredheim 12 éves tapasztalattal rendelkezik a Pannon GSM tulajdonosánál, a Telenornál, s több évet töltött a Telenorhoz kapcsolódó nemzetközi társaságoknál. Fredheim a Pannon GSM értékesítési és marketing területért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciójából veszi át a vezérigazgatói szerepet. Ove Fredheim 1999 és 2001 között az ukrán mobil távközlési társaság, a Kyivstar alelnöke és marketingigazgatója volt. A Telenor Mobile Holding első alelnökeként tevékenykedett 2003-ig, amikor alelnökként és marketing-igazgatóként visszatért a Kyivstarhoz. Ove Fredheim 19 éves tapasztalattal rendelkezik az értékesítés és a marketing terén, illetve a termékfejlesztés és a stratégiai menedzsment területén.

"Folytatom a Klaus Rasmussen által megkezdett munkát annak érdekében, hogy magas színvonalú mobil szolgáltatásokat nyújtsunk a magyar lakossági és üzleti ügyfeleknek. A Pannon GSM rendkívül kompetitív piacon működik, nagy várakozással tekintek a társaság előtt álló kihívásokra" -- mondta a Pannon GSM új vezérigazgatója.

"Sajnáljuk, hogy Klaus Rasmussen elhagy bennünket, ugyanakkor megragadjuk az alkalmat, hogy megköszönjük erőfeszítéseit és hozzájárulását a Pannon GSM sikereihez a társaság számára nagy kihívásokkal teli és kompetitív időszakban" -- mondta Arve Johansen, a Telenor Mobile vezérigazgatója.

Klaus Holgaard Rasmussen 2002 szeptembere óta töltötte be a Pannon GSM vezérigazgatói posztját. Rasmussen elmondta, hogy örömmel vállalta az egyik vezető magyar vállalat vezérigazgatói posztjának kihívásait. Úgy döntött azonban, hogy elfogadja a dán IC Companys A/S nemzetközi divatcég vezérigazgatói posztjára vonatkozó ajánlatot. Az IC Companys A/S egyebek mellett olyan márkákkal rendelkezik, mint az InWear, a Jackpot, a Matinique, a Cottonfield, a Tiger és a Peak Performance.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról