Szerző: Bizó Dániel

2004. március 24. 17:33

Az egyik legjelentősebb amerikai informatikai szakszervezet aggódik a munkahelyek külföldre helyezése miatt

[CNET News/Computerworld] A több mint 225 ezer villamos-, elektronikai, számítógép- és szoftvermérnököt tömörítő Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) amerikai csoportja aggodalmát fejezte ki az informatikai munkahelyek külföldi kihelyezésének elmúlt időszakban megfigyelhető trendjével kapcsolatban.

[CNET News/Computerworld] A több mint 225 ezer villamos-, elektronikai, számítógép- és szoftvermérnököt tömörítő Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) amerikai csoportja aggodalmát fejezte ki az informatikai munkahelyek külföldi kihelyezésének elmúlt időszakban megfigyelhető trendjével kapcsolatban.

A szervezet elnöke elmondta, hogy olyan nemzeti stratégia kidolgozására van szükség, melynek célja az Egyesült Államok technológiai vezető szerepének megőrzése és az amerikai munkalehetőségek teremtésének elősegítése. Véleménye szerint nehezen fog az ország versenyképes maradni, amennyiben a jelenlegi trend tovább erősödik, és az innovatív amerikai emberek elveszítik állásukat.

A szervezet állásfoglalásában kifejtette, hogy a kormányzat beszerzési politikájának előnyben kellene részesítenie a belföldi forrásokat és munkavégzést. Ha nincs egyértelmű, hosszú távú nemzetgazdasági előnye vagy olyan kritikus technológiát érint, mely veszélyezteti az ország gazdasági vagy katonai biztonságát, a mindenkori kormányzatnak korlátoznia kellene a munka külföldre való kiszervezését.

Az egyre nagyobb nyilvánosságot kapó és egyre kényesebb közéleti kérdéssé váló külföldre áramlást több ízben is megvédték az üzleti és közgazdaságtudományi élet képviselői. Véleményük szerint a munka és tőke szabad áramlásának akadályozása könnyen visszaüthet. Az amerikai vállalatok veszítenének versenyképességükből, amit újabb, a szabadkereskedelmet sértő intézkedésekkel lehetne csak ellensúlyozni. Ez a folyamat kereskedelmi háborúkhoz és az amerikai vállalatok innovációs hanyatlásához vezetne, végeredményében az egész nemzetgazdaságra káros következményekkel.

Ezzel szemben egyes munkák alacsony bérköltségű országokba való kiszervezésével növelhetik a versenyképességet, melynek következtében hosszútávon végül még több amerikai állás jöhet létre. A szabadkereskedelem mellett foglalt állást Bush gazdasági tanácsadó testületének elnöke: "Ha egy áru vagy szolgáltatás olcsóbban állítható elő külföldön, több értelme van importálni, mint belföldön létrehozni azt".

Iparági szereplők szerint az üzleti szabadságot érintő korlátozások helyett olyan támogató intézkedésekre lenne szükség a folyamat kedvező irányba tereléséhez, melyek elősegítik a hazai kutatás-fejlesztést, a szakemberek képzését és a munka nélkül maradt emberek újbóli elhelyezkedését.

Az IEEE-USA egyetért a támogatások létrejöttével, azonban hangsúlyozza, hogy az államnak felügyelnie kell, hogy az amerikai adófizetők pénzéből dotált programok ne kerüljenek külföldre.

A szervezet szintén támadta a H-1B és L1 vízumprogramokat, mivel szerintük azokat az amerikai felváltására olcsó munkaerő behozására használják a cégek, előkészítve a külföldre való kihelyezést. Ezzel szemben más vélemények szerint a programok eltörlése a munkahelyek kiáramlásának további erősödését eredményezné.

India kormányzati tisztségviselői több ízben élesen kritizálták az amerikai politikai élet és törvényhozás a külföldi tevékenység-kihelyezés korlátozására irányuló lépéseit. Az indiai kereskedelmi és ipari miniszter szerint a piacok nyitottságáról beszélnek, miközben tiltani akarják az üzleti folyamatok külföldre való kiszervezését.

Az ügy jelentőségét mutatja, hogy Colin Powell amerikai külügyminiszter Delhibe utazott, hogy megbeszéléseket folytasson az indiai külügyminiszter Yashwant Sinhával. Powell elmondása szerint az Államoknak új, jobb munkahelyeket kell teremtenie és azon munkálkodnia, hogy minél kevesebb állás kerüljön el az országból. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ezt az indiai emberek is megértik és a kihelyezéssel kapcsolatban tett lépések nem lesznek negatív hatással a kétoldalú kereskedelmi folyamatokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról