Szerző: Budai Péter

2004. március 24. 10:23

A Microsoft bemutatta új üzleti szoftvereit

A Microsoft üzleti megoldások (Microsoft Business Solutions - MBS) konferenciáján bemutatkoztak a szoftveróriás legújabb, még fejlesztés alatt álló vállalati szoftverei.

A Microsoft üzleti megoldások (Microsoft Business Solutions - MBS) konferenciáján bemutatkoztak a szoftveróriás legújabb, még fejlesztés alatt álló vállalati szoftverei.

Doug Borgum, a Microsoft kis- és középvállalatokkal foglalkozó részlegének alelnöke hétfőn bepillantást engedett a Great Plains 8.0 és az Outlook kiegészítéséül szánt CRM Sales for Outlook termékek képességeibe. Microsofthoz közeli források szerint jelentős számú mobil lehetőséggel bővül a cég CRM platformja.

A vállalat az MBS alkalmazások felületét is átalakítja az Office 2003 által meghatározott stílusnak megfelelően, ezáltal az üzleti alkalmazások és az irodai programok kényelmesen összeépíthetőek, és hatékonyan kihasználhatják egymás képességeit. A felület megváltozásán kívül is jelentős integráció zajlik a két termékcsalád között. Az MBS termékekbe beépül a Watson hibabejelentő technológia, ami már régóta megtalálható az Office programcsomagban.

A Great Plains 8.0, a Microsoft terjesztési, gyártási és könyvelési rendszere 2004 júliusában jelenik meg. Ez a verzió nagyobb hangsúlyt fektet az MBS Business Portal szolgáltatásaira. A Solomon 6.0, a Microsoft kisvállalatok számára fejlesztett pénzügyi termékcsomagja már a project-, szolgáltatás- és szállításközpontú cégeket célozza meg, valamint újdonságokkal jelentkezik az erőforrás-kiosztás terén.

Ugyancsak júliustól lesz elérhető a Microsoft Business Portal (MBP) 2.5, ami a 2.0-ás verzió frissítéseként érkezik. Ez a változat közvetlenül integrálódik a Great Plains és a Solomon rendszerekbe, és új beszerzés-, idő/költség-menedzsment szolgáltatásokat nyújt, valamint képes elektronikus dokumentumok szállítására, és az emberi erőforrások hatékonyabb kezelésére.

A Navision 4.0, a kisvállalatok gyártási tevékenységét támogató szoftverrendszer 2004 októberére készül el, egy negyedévvel később, mint ahogy a Microsoft múlt ősszel jelezte. Ebben a verzióban a vállalat könnyebb, és széleskörű testreszabhatóságot, és továbbfejlesztett gyátrástámogatási technológiákat ígér.

A Microsoft Business Network (MBN) szolgáltatás is újdonságokkal jelentkezik. Az MBN 1.0-ás verziója múlt ősszel jelent meg, és elsődleges célja a különféle üzleti partnerek közti kapcsolattartás. Az első kiadás óta számtalan kiegészítő adapter jelent meg, amik segítségével más hálózatok is kapcsolatba hozhatóak az MBN-nel. Az új, 2.0-ás változat hat-kilenc hónap múlva várható, és képes lesz az elterjedt EDI (Electronic Data Interchange) megoldások és az MBN összekötésére. Utóbbi szolgáltatást a Microsoft kiválasztott partnereken keresztül értékesíti, első lépésben az Inovis segítségével. Az MBN 2.0 részeként új üzleti-folyamat sémák is megjelennek, és bővülő API-ján keresztül lehetőség lesz szorosan integrálni bármely kapcsolódó szofterrendszerrel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról