Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 22. 12:04

Új félvezetőgyárat épít a Fujitsu

A Fujitsu bejelentette, hogy új chipgyárral bővíti Mie technológiai központját. A vállalat 1,5 milliárd dollárt költ a beruházásra.

A Fujitsu bejelentette, hogy új chipgyárral bővíti "Mie" technológiai központját. A vállalat 1,5 milliárd dollárt költ a beruházásra.

Az üzemben 2005 áprilisában indul be a termelés, az alkatrészek sorozatgyártása pedig szeptembertől esedékes. A gyárban 300 milliméter átmérőjű szilíciumszeleteket munkálnak meg, a csíkszélesség eleinte 90, később 65 nanométer lesz. A Fujitsu Akiruno fejlesztési központjában már jelenleg is folyik 90 nanométeres csíkszélességű alkatrészek előállítása.

"Az egész félvezetőipar felfigyelt az Akiruni központban kifejlesztett, 90 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiánkra és feltett szándékunk, hogy a 65 nanométeres csíkszélességre váltáskor növeljük technológiai fölényünket" -- mondta Toshihiko Ono, a Fujitsu alelnöke és az elektronikai üzletág vezetője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról