Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 9. 09:27

Pontosította negyedéves előrejelzését a Texas Instruments

A Texas Instruments a termékei iránti erős kereslet miatt a korábban előrejelzett negyedéves eredmények felső határára módosította prognózisát.

A Texas Instruments a termékei iránti erős kereslet miatt a korábban előrejelzett negyedéves eredmények felső határára módosította prognózisát.

A dallasi (Texas, USA) cég közölte, hogy az első negyedévben a forgalom 2,83-2,95 milliárd dollár között alakul, a részvényenkényi eredmény pedig 19-22 cent között várható. A vállalat korábban 2,72-2,95 milliárd dolláros bevételt és 16-22 cent részvényenkénti eredményt jelzett előre. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 2,85 milliárd dolláros bevételre és részvényenkénti 19 centes profitra számítanak.

A Texas Instruments várakozásai szerint a félvezetőkből származó forgalom 2,5-2,6 milliárd dollár között alakul, korábban a cég 2,4-2,6 milliárd dollár közötti bevételt várt ettől a szegmenstől. A szenzorok és vezérlők értékesítéséből származó bevétel 265-275 millió dollár lesz, az oktatási termékek forgalma pedig 75-80 millió dollárt tesz ki.

A vállalat tegnap délután, a tőzsde zárása után hozta nyilvánosságra legfrissebb negyedéves előrejelzését. A tőzsdei kereskedésben a Texas Instruments részvényeinek árfolyama 87 centtel 30,80 dollárra csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról