Szerző: Bodnár Ádám

2004. március 2. 09:43

Az Intel várhatóan 8,1-8,3 milliárdos forgalmat ér el az első negyedévben

A PC-piac szezonalitása miatt az Intel várhatóan 8,1-8,3 milliárd dollárra szűkíti negyedéves forgalmi előrejelzését -- állítja jelentésében a Pacific Crest Securities.

A PC-piac szezonalitása miatt az Intel várhatóan 8,1-8,3 milliárd dollárra szűkíti negyedéves forgalmi előrejelzését -- állítja jelentésében a Pacific Crest Securities.

Az Intel januárban tette közzé negyedik negyedéves eredményeit, a vállalat 8,74 milliárd dolláros forgalomról számolt be, ami 12 százalékkal magasabb a megelőző negyedév bevételénél és 22 százalékkal múlja felül a megelőző év azonos időszakában elért szintet. A cég nyeresége részvényenként 33 centet tett ki, ami a megelőző negyedévhez képest 32 százalékos, éves szinten pedig 106 százalékos növekedést jelent.

A negyedik negyedéves eredmények bejelentésekor az Intel közölte, hogy az első negyedévre 7,9-8,5 milliárd dolláros forgalmat vár. A vállalat nem tesz közzé nyereség-előrejelzést. A Wall Street elemzői 8,30 milliárd dolláros bevételt és részvényenként 28 centes eredményt várnak.

Michael McConnell, a portlandi (Oregon, USA) Pacific Crest Securities elemzője úgy véli, az Intel konzervatív előrejelzése megalapozott volt. "Gyártóktól származó információink szerint a noteszgépek eladásai az első negyedév során 10-20 százalékot estek vissza, noha a normális csökkenés 10 százalék körül szokott lenni" -- írja McConnel. "Ami az asztali gépeket illeti, az alaplap-gyártók 5-10 százalékos csökkenésre számítanak, ami megfelel a szezonális trendeknek."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról