:

Szerző: Ady Krisztián

2004. február 19. 14:43

Teljes felügyeletet biztosít dokumentumaink felett az Adobe Policy Server 2004

Az Adobe bejelentette új nagyvállalati dokumentumfelügyeleti alkalmazását, mellyel a szervezetek a tűzfal mindkét oldalán érvényesíthetik az elektronikus dokumentumokra vonatkozó titoktartást, a személyes adatok védelmét és a számadási kötelezettséget. Az Adobe Policy Server rel kialakított dokumentumszolgáltatásokkal a nagyvállalatok hatékonyan szervezhetik meg a dokumentumok hitelesítését, auditálását, lejáratát és visszavonását.

Az Adobe bejelentette új nagyvállalati dokumentumfelügyeleti alkalmazását, mellyel a szervezetek a tűzfal mindkét oldalán érvényesíthetik az elektronikus dokumentumokra vonatkozó titoktartást, a személyes adatok védelmét és a számadási kötelezettséget. Az Adobe Policy Serverrel kialakított dokumentumszolgáltatásokkal a nagyvállalatok hatékonyan szervezhetik meg a dokumentumok hitelesítését, auditálását, lejáratát és visszavonását.

"A szellemi tulajdonra és a személyes adatokra leselkedő veszélyek miatt a szervezetek mindent megtesznek azért, hogy a működésüket meghatározó adatokat a szándékos lopástól és az illetéktelen kezekbe kerüléstől megóvják" -- mondja Paul Proctor, a META Group alelnöke. "Ezen túl a vállalatokkal és az ügyfelekkel kapcsolatos adatok védelmét előíró rendelkezések fokozzák a szervezetekkel szemben támasztott követelményeket, valamint hogy ezeket az adatokat a nagyvállalaton belül levédjék és szabályozzák."

Az új dokumentumszolgáltató technológia az intelligens nagyvállalati dokumentum-előállítást, csoportmunkát, feldolgozást és levédést célzó Adobe Intelligens Dokumentum Platform legújabb tagja. Az Adobe Policy Server azt az új nagyvállalati dokumentumfelügyeletet biztosítja, amellyel a szervezetek megvédhetik szellemi tulajdonukat, eleget tehetnek az egyéni és a céges információk fokozottabb védelméről szóló rendelkezéseknek, és csökkenthetik kommunikációs költségeiket azáltal, hogy kevesebbszer lesz szükség a papíron hordozott kényes információk fizikai továbbítására.

Emellett a program egy biztonságosabb, egyszerűen használható megoldást kínál, amely illeszkedik a nagyvállalatok meglévő dokumentum- és felhasználókezelő informatikai beruházásaiba, így csökkenthetik tulajdonlási összköltségeiket.

Az Adobe Policy Server segítségével a dokumentumok szerzői és a rendszergazdák dinamikusan szabályozhatják, hogy egy PDF dokumentumot kik tekinthetnek meg, illetve meghatározhatják, hogy a címzett a dokumentumot módosíthatja, lemásolhatja, kinyomtathatja és továbbküldheti, vagy pedig nem. Ráadásul az engedélyeken a dokumentum szétküldése után még változtatni is lehet.

Az Adobe Policy Server biztosítja, hogy a levédett dokumentumokat a tűzfal mindkét oldalán csak azok a címzettek nyithassák meg, akiknek azokat szánták. A dokumentumokra beállítható, hogy egy adott napon lejárjanak vagy szükség esetén azonnal visszavonhatók függetlenül attól, hogy hány példányban lettek szétküldve. Mivel az Adobe Policy Server használati házirendeket érvényesít, a dokumentumokat nem kell újból szétküldeni, ha valamelyik házirend megváltozik.

Egy gyártó például terméktervét véleményezésre megküldi egyik hivatalos partnerének. Ha partnere a tervet egy jogosulatlan címzetthez továbbítja, ez a személy nem tudja majd megnyitni a dokumentumot. Ugyanígy a bankok kivonataikat az ügyfelek e-mail kliensétől vagy platformjától függetlenül küldhetik meg ügyfeleiknek e-mailben levédett PDF mellékletként. Amikor az ügyfél a kivonatot megnyitja, az ugyanúgy néz ki, mint papírmása, és külső megtekintéshez elmenthető.

"A PDF-ben rejlő dokumentum biztonsági képességekre építve az Adobe Policy Server meghatározó változásokat visz a vállalati titoktartásba és ügyfeleink esetében a fogyasztói adatvédelembe" -- mondta Ivan Koon, az Adobe Intelligens Dokumentum üzletágának alelnöke. "Ezzel az új programmal a szervezetek Acrobat és PDF-technológiai beruházásaikat a szellemi tulajdontól a személyazonosításon át a nemzetbiztonságig bármilyen formátumú kényes információra kiterjeszthetik."

Az Adobe Policy Server a több mint fél milliárd példányban elterjedt Adobe Reader és a PDF-formátum nyújtotta megbízhatóság előnyeire épít. A program biztonságosabb és egyszerűen használható megoldást kínál, amely illeszkedik a szervezetek meglévő hitelesítés-, házirend-, tartalom- és dokumentumkezelő rendszereibe, illetve a felhasználókezelő címtárakba, mint amilyen például az LDAP, az ActiveDirectory és az e-mail címtárak.

Az Adobe Policy Server 2004 nyarán kerül kísérleti fázisba és az év végéig az Adobe asztali és kiszolgáló termékcsaládján keresztül lehet majd beszerezni a szervezetek és kormányzatok dokumentumfolyamatainak automatizálására.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.