Szerző: Ady Krisztián

2004. február 19. 15:55

Újabb Sharp csúcsmobil március közepétől a Vodafone-nál

A Vodafone Magyarország One című, előfizetőkhöz postázott magazinjának hátoldaláról kacsint a mobilosokra a Sharp és a Vodafone ma bejelentett legújabb csúcsmobilja , a Sharp GX sorozat következő tagja, a GX30-as mobiltelefon. Az eddig csak pletykákból ismert készülékről most egy kicsit többet is megtudhatunk és biztosra vehetjük, hogy hamarosan itthon is kapható lesz.

A Vodafone Magyarország One című, előfizetőkhöz postázott magazinjának hátoldaláról kacsint a mobilosokra a Sharp és a Vodafone ma bejelentett legújabb csúcsmobilja, a Sharp GX sorozat következő tagja, a GX30-as mobiltelefon. Az eddig csak pletykákból ismert készülékről most egy kicsit többet is megtudhatunk és biztosra vehetjük, hogy hamarosan itthon is kapható lesz.

A legújabb Sharp mobilban is CG-Si technológiájú, 320 x 240 pixel felbontású kijelző lesz, a hatalmas felbontás a GX20-ban is megcsodálható volt. Ez a kijelzőtípus körülbelül 0,09 mm-es pixelmérettel rendelkezik, rendkívül finom megjelenítést biztosít.

A GX30-ban még fejlettebb, 65 ezer helyett 262 ezer szín megjelenítésére képes LCD-panel kapott helyet. A vállalat a külső, másodlagos kijelzőt is lecserélte, mely lényegesen nagyobb lett és 256 helyett 65 ezer szín megjelenítésére képes.

A kijelző mellett továbbfejlesztették a beépített kamerát is: a készülék -- a Vodafone európai kínálatában és a magyar piacon elsőként -- 1 megapixeles képek készítésére is alkalmas lesz. A telefon segítségével rövid videoklippeket is készíthetünk.

Napjaink követelményeinek megfelelően a telefon beépített memóriája memóriakártyával lesz bővíthető, s ehhez nem lesz szükség az akkumulátor eltávolítására. A Secure Digital memóriakártyát a készülék oldalsó nyílásán tölthetjük be a telefonba. Az akár 128-szólamú WAVE, MIDI, AMR, SMAF, iMelody csengőhangok mellett MP3-kódolású dalokat is alkalmazhatunk csengőhangként, a telefon ugyanis képes lesz MP3-lejátszásra is.

A négysávos telefon természetesen támogatja a GPRS adatátvitelt, sőt, a vezeték nélküli kommunikáció -- a pletykák szerint -- végre kibővül Bluetooth kapcsolattal is. A telefon továbbra is támogatja a Java alkalmazásokat, játékokat.

A 94,8 x 49 x 25,9 mm méretű telefon körülbelül 100 grammot nyom a 780 mAh-ás akkumulátorral együtt. A készülék hazai ára egyelőre ismeretlen, de várhatóan a GX20-as modell debütálásakor jellemző árszintre számíthatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról