Szerző: Ady Krisztián

2004. február 16. 17:57

Régóta tátongó űrt tölthetnek be a Xerox új nagyteljesítményű nyomtató-másolói

A Xerox Corporation bemutatta DocuTech 100 és DocuTech 120 típusú nagyteljesítményű nyomtatóit, melyeket 400 millió dolláros beruházás során fejlesztett ki. A fekete-fehér digitális nyomtatók kifejlesztésével a Xerox az igény szerinti nyomtatási piacon meglévő vezető helyzetének további javítására törekszik.

A Xerox Corporation bemutatta DocuTech 100 és DocuTech 120 típusú nagyteljesítményű nyomtatóit, melyeket 400 millió dolláros beruházás során fejlesztett ki. A fekete-fehér digitális nyomtatók kifejlesztésével a Xerox az igény szerinti nyomtatási piacon meglévő vezető helyzetének további javítására törekszik.

Az új DocuTech berendezések az ofszet nyomtatás kiegészítésére digitális alternatívát kínálnak, egyúttal a professzionális felhasználók számára többletbevétel elérését teszik lehetővé. A nyomtatókat gyorsnyomdák, központi másolószolgálatok illetve nagyvállalatok számára tervezték, azaz olyan felhasználóknak, akik rendszeresen állítanak elő különféle jelentéseket, kiadványokat, s emellett minden nap nagy mennyiségben másolnak és nyomtatnak.

Ezeket a feladatokat a DocuTech berendezések rövid megtérüléssel, gyorsan, a változó adatok feldolgozása mellett az ofszet nyomtatással azonos minőségben végzik el. A Xerox DocuTech rendszerek a nyomtatási iparágban nemcsak a nyomtatási minőséget, a termelékenységet, az egyszerű használatot és a megbízhatóságot tekintve mértékadók, de egy teljesen új, "középkategóriás" termékcsoportot hoztak létre, amely olyan nyomtatási és kiadói teljesítményt garantál, amely eddig csak nagy kapacitású berendezésekkel volt elérhető.

"Piackutatási eredményeink jelentős rést mutatnak a piacon az alsó- és felsőkategóriás nyomtatók között, ez megnehezíti, hogy nyereségessé tegyük a közepes mennyiségű és összetettségű nyomtatási feladatok elvégzését. Az új DocuTech 100 és DocuTech 120 berendezések az elsők, melyek betöltik ezt a rést, hiszen sokkal fejlettebbek és jóval nagyobb teljesítményre képesek, mint az úgynevezett egyszerű berendezések, de a professzionális gépeknél alacsonyabb áron" -- mondta Charles E. Pesko, a CAP Ventures ügyvezető igazgatója.

"Ezek a középkategóriás berendezések elérhetővé teszik a fénymásoló üzletekben és a vállalaton belüli nyomtató részlegekben egy olyan új technológia alkalmazását, amely által kiaknázhatóvá válnak az üzleti lehetőségek és javítható a költséghatékonyság." -- tette hozzá.

A Xerox DocuTech nyomtató-másolók teljesen moduláris szerkezetre épülnek. A már létező digitális nyomtatókkal összehasonlítva az új DocuTech termékek 40 százalékkal kevesebb mozgó alkatrészt tartalmaznak, mely lerövidíti az esetleges szervizelési időt és növeli a megbízhatóságot.

A DocuTech 100-as berendezés 100 lap/perc, míg a DocuTech 120 akár 120 lap/perc sebességgel nyomtat illetve másol, új sebességi rekordot állítva fel a digitális másolók számára. A berendezések átlagosan havi 500 ezer oldal nyomtatására vagy fénymásolására alkalmasak, de ellenőrzött, egyenletes használat mellett ez a mennyiség havonta akár 700 ezer oldal is lehet.

A Xerox új nyomtatórendszerei környezetbarát termékek, mivel a nem mérgező száraz tintapatronnak köszönhetően nem termelnek veszélyes hulladékot, mindezek mellett zajkibocsátásuk az egyéb digitális termékek zajszintjének csak a negyede.

Az új DocuTech készülékek egyszerre képesek szkennelni egy lap mindkét oldalát, ezzel is növelve a munka termelékenységét és megbízhatóságát. A kettős szkennelő fej segítségével a piacon jelenleg létező leggyorsabb és legjobb minőségű szkennelést lehet elvégezni, percenként 120 oldal sebességgel, 600 x 600 DPI-s felbontással.

A nyomtatás közvetlenül a CD-ről vagy DVD-ről is elvégezhető, és a nyomtatási folyamat részeként CD-lemezen automatikusan archiválhatjuk a megfelelő dokumentumokat. A DocuTech készülékek integrált vezérlője, mely támogatja a legáltalánosabb nyomtatási- és fájl-formátumokat, az a DocuSP rendszer, amely 28-féle nagyteljesítményű Xerox nyomtatóval kompatibilis, így lehetővé válik a munkák elosztása több nyomtató között.

A DocuTech 100 és 120 rendszerekre 2004. február 1-jétől vesznek fel rendeléseket a Xerox közvetlen értékesítési képviselői, kizárólagos forgalmazói, a rendszerek felállítása pedig márciusban kezdődik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról