Szerző: Bodnár Ádám

2004. február 2. 10:11

Bejelentette negyedéves és éves eredményeit a Network Associates

A 2003. december 31-én lezárult negyedik negyedévben a Network Associates 269 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates 2003 egész évi bevétele 933 millió dollár volt, 119 millió dollár pro forma nettó nyereséggel.

A 2003. december 31-én lezárult negyedik negyedévben a Network Associates 269 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates 2003 egész évi bevétele 933 millió dollár volt, 119 millió dollár pro forma nettó nyereséggel.

A negyedik negyedévben a pro forma nettó nyereség 47 millió dollár, azaz részvényenként 26 cent volt. Az egész évi pro forma nettó nyereség 119 millió dollárte tett ki, ami részvényenként 65 cent. A negyedik negyedévi ún. halasztott bevételek rekordnagyságú összeggel, 89 millió dollárral emelkedtek, és így elérték a 486 millió dollárt. A cég 787 millió dolláros készpénz, illetve piacképes kötvény állomány birtokában zárta a negyedévet, amely még úgy is 4 millióval magasabb az előző negyedévi eredménynél, hogy a cég 70 millió dollárt költött függő részvényesi pereinek lezárására.

"A eladás terén elért sikerek is bizonyítják, hogy világszínvonalú, megelőző típusú vállalati biztonsági megoldásainkba fektetett energia és munka megtérül" -- jelentette ki George Samenuk, a Network Associates elnök-vezérigazgatója. "A negyedik negyedévben több mint száz új vállalati ügyfelet szereztünk, ami jelzi az újgenerációs termékeink iránti hatalmas szükségletet."

A lakossági üzletágban a McAfee Security több, mint 642 ezer új előfizetőt szerzett a negyedik negyedévben, előfizetőinek száma így meghaladta a 3,7 milliót. Ezzel az eredménnyel a Network Associates tavaly több mint kétszeresére növelte online biztonsági szolgáltatásainak előfizetői létszámát.

Az első pénzügyi negyedévre a Network Associates 208-212 millió dolláros nettó bevételt és körülbelül 1 centes részvényenkénti pro forma nettó nyereséget vár. A teljes 2004-es év tekintetében a cég 915-945 millió dolláros nettó bevételt és részvényenként 67 és 72 cent közötti pro forma nyereséget jelent. A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat és bizonyos egyszeri díjakat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról